Havzada bal için 4 bin akasya

Havzada bal için 4 bin akasya fidanı dağıtıldı


SAMSUN (A.A) - Samsunun Havza ilçesinde Orman İşletme Şefliği ve Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin iş birliği ile 4 bin adet akasya fidanı ücretsiz dağıtıldı.
     Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin girişimleri ve Orman İşletme Müdürlüğünün destekleri ile ballı bitki popülasyonunu genişletmek ve bal kalitesi ile bal rekoltesini arttırmak amacı ile 4 bin adet akasya fidanının dağıtımı gerçekleştirildi.
     Birlik üyesi Rafet Ergin, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından bu yıl akasya ve ıhlamur gibi 40 bin ballı bitki fidanı dağıtılacağını belirterek, Birlik olarak il genelinde ballı bitki popülasyonunu genişletmek ve bal kalitesi ile bal rekoltesini arttırmak amacı ile 4 bin adet akasya fidanı Havzada olmak üzere, il genelinde 40 bin ballı bitki fidanı dağıtımı gerçekleştirilecek dedi.
     Havza Orman İşletme Şefi Osman Dursun ise Orman İşletmelerine bağlı fidanlıklarda yetiştirilen ballı bitki fidanlarının Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin girişimleri ile ücretsiz olarak dağıtıldığını söyledi.
     Dursun, Bu sayede hem ballı bitki alanı hem de yeşil alanlarımız genişlemiş olacak dedi.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havzada bal için 4 bin akasya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER