Hava sporları

Hava sporları -3. Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası Kayseride yapılacak


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası 23-30 Haziran tarihlerinde yapılacak.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yaptığı açıklamada, Ali Dağında son 8 yıldır çok sayıda hava sporu organizasyonu yapıldığını kaydetti.
     Yelken kanat ve yamaç paraşütü gibi hava sporlarının şehrin tanıtımında önemli bir rolü bulunduğunu ifade eden Yıldırım, Şehirlerin ve ülkelerin tanıtımında sporun büyük önemi var. Hava sporlarında yakaladığımız bu ivme sayesinde çok iyi konumdayız dedi.
     Yıldırım, sadece Ali Dağındaki kalkış pistinde değil, izleyici tribünleri, iniş pisti ve sosyal mekanlarda da çalışma yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
     Bu yıl batı pisti ilk kez hizmete girdi. İniş pistimize merhum eğitmenimiz Mehmet Şafakın ismini verdik. 23-30 Haziran tarihlerinde de Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası yarışmalarının üçüncüsünü yapacağız. Ancak, asıl hedefimiz Eylül ayında gerçekleştireceğimiz ve 33 ülkeden 150 sporcunun katılacağı Avrupa 2012 Yelken Kanat Şampiyonası. Yani tüm dünyaya dağımızı, şehrimizi ve ülkemizi tanıtmış olacağız.
    
     -Teleferik sistemi kurulacak-
    
     Ali Dağı ile ilgili master projesi hazırladıklarını kaydeden Yıldırım, Ali Dağının gelecekte nerede olacağıyla ilgili yol haritamız belli. Dağın eteklerinden mesire alanına kadar teleferik, sonra zirveye kadar füniküler sistem yapılacak dedi.
     Yıldırım, birçok sosyal tesisle birlikte yürüyüş, binicilik ve botanik alanların da oluşturulacağını belirtti.
     Yarışma koordinatörü Adem Hasgül ise, 2004 yılındaki ilk yarışmada 30 pilotu zor bulduklarını anlattı.
     Hasgül, Yarışmaya 45i yabancı 280 pilot başvurdu. Biz bu sayının sadece 120sini yarışmaya alabileceğiz dedi.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER