Hava şartları balığın üremesini etkiliyor

Hava şartları balığın üremesini etkiliyor -Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Sezer: Kış, bahar ve yaz aylarında tabiat dengesinin düzgün olması balığın yumurtasının tutmasına ve bol miktarda balığın üremesine sebep oluyor


SAKARYA (A.A) - Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, kış, bahar ve yaz aylarında hava şartlarının düzgün olması balığın yumurtasının tutmasına ve bol miktarda balığın üremesine sebep olduğunu söyledi.
     Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada havaların soğumasıyla birlikte balıkların açık ve derin suya doğru kaçtığını, balıkçıların istenen verimi alamadığını belirtti.
     Sadece trol balıkçıların balığa çıktığını diğerlerinin avlanmadığın dile getiren Sezer, Palamut ve çinekop muhtemelen Karadenizi terk etti. Denizde barbun, mezgit, istavrit ve hamsi kaldı. Balıkçılarımız da bunları avlıyorlar dedi.
     Balık fiyatlarının yüksek seyrettiğini, nisan ayı sonuna kadar fiyatların yüksek seyredeceğini belirten Sezer, şöyle konuştu:
     Fiyatların bu kadar yüksek çıkmasının birinci sebebi balığın denizden az çıkması. Havaların fırtınalı olması da fiyatlara büyük etki eder. Hava şartlarının düzgün olması durumunda denizden bol balık çıkar ve fiyatlar düşer.
     Kış, bahar ve yaz aylarında tabiat dengesinin düzgün olması balığın yumurtasının tutmasına ve bol miktarda balığın üremesine sebep oluyor. Kış şartlarının yaşanmadığı ve hiç yağış olmadığı zaman bu denize yansıyor ve balık olmuyor. Böyle bir tabiat dengesi var. Geçtiğimiz sezon bu tabiat dengesi çok iyiydi balıkçılarımız palamut, çinekop ve hamsi avladı. Onun için geçen sezonu çok iyi geçirdik.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Hava şartları balığın üremesini etkiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER