Hatay Valisi Lekesize veda ziyareti

Hatay Valisi Lekesize veda ziyareti


HATAY (A.A) - Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesize veda ziyaretinde bulundu.
     Serdengeçti, ziyarette yaptığı konuşmada, 2,5 yıldır sürdürdüğü görevini kendi isteğiyle bıraktığını ve bundan sonra Kalkınma Bakanlığında planlama uzmanı olarak çalışacağını söyledi.
     Görev süresi içerisinde Hatayın büyük kalkınma ve değişim hamlesine şahit olduğunu ifade eden Serdengeçti, Hatayda büyük yatırımlar yapıldı. Bu yatırımların startı verildi. Özellikle yapımı devam eden mozaik müzemiz tamamlandığında dünyanın en büyük mozaik müzesi olacaktır. Orada Kurtuluş Caddesi ve St. Pierre Kilisesinin restorasyonu bittiğinde o alan çok önemli bir cazibe merkezi haline gelecek dedi.
     Serdengeçti, DOĞAKA kurulduktan sonra ilk olarak bölge planı yaptıklarını böylece illerin önceliklerini belirlediklerini ve bunlara göre desteklerin verildiğini söyledi.
     Hatayda faklı kültürlerin, inançların birlikte hoşgörü ile yaşadığını müşahede olduğunu vurgulayan Serdengeçti, Ben her zaman toplantılarda şunu söylemiştim. Türkiyenin en önemli sorunlarından bir tanesi terör sorunudur. Türkiyenin Hataydaki bu ruha ihtiyacı var. Teröre 30-40 milyar dolar para harcandı deniliyor. Birçok şehitler verildi. Hatayda bakıyorsunuz 72 millet bir arada hoşgörü ile barış içerisinde yaşıyor. Hataydaki bu hoşgörü ruhu Türkiyeye egemen olduğunda teröre giden milyar dolarlar kalkınmaya ve yatırıma gidecek ve bu sorunlar çözülecek diye düşünüyorum diye konuştu.
     Hatay Valisi Lekesiz de, bölge kalkınma ajanslarının kuruluş amaçlarına uygun olarak doğru hizmet üretmelerinin fevkalade önemli olduğunu belirtti.
     Lekesiz, kalkınma ajanslarının sevk ve idaresinde genel sekreterlerin çok etkili bir rolü olduğunu ve bu görevi Serdengeçtinin çok başarı bir şekilde yürüttüğünü kaydetti.
     Vali Lekesiz, ziyaret sonunda Serdengeçtiye hediye verdi.
    
     Muhabir: Salim Taş/İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hatay Valisi Lekesize veda ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER