Hataydaki sevgi evlerinde şiddet iddiası

Hataydaki sevgi evlerinde şiddet iddiası -Vali Lekesiz: İddiaların bir kısmı maalesef doğru -Bahsi geçen kurumda görev yapan 2 bakım elemanının görevine 31 Mart 2013 tarihine son verilmiştir (Fotoğraflı-Görün


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderundaki sevgi evleriyle ilgili basında yer alan iddiaların bir kısmının doğru olduğunu, olayla ilgili kurumdaki 2 bakım elemanının görevine son verildiğini bildirdi.
     Lekesiz, Valilik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, İskenderun ilçesinde bulunan sevgi evlerinde kalan çocuklara görevli bakım elemanları tarafından şiddet uygulandığına ilişkin bazı iddialar, haber ve değerlendirmelerin yer aldığını hatırlattı.
     İddiaların bir kısmı maalesef doğru diyen Lekesiz, şöyle devam etti:
     Bu iddiaların ocak ayının başlarında bize intikal etmesi üzerine 29 Ocak 2013 tarihinde Valilik tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Yapılan inceleme raporlarının sonucunda, olayların bir kısmının doğrulandığı ve bazı görevlilerin görevine bu anlamda son verilmesi gerektiğine ilişkin önerinin gelmesi üzerine, bahsi geçen kurumda görev yapan 2 bakım elemanının görevine 31 Mart 2013 tarihine son verilmiştir.
     Konuyla ilgili tüm iddiaların inceleneceğini ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Lekesiz, çocuklara her türlü destek ve imkanın devlet tarafından sağlandığını kaydetti.
     Lekesiz, insan unsurunun olduğu her yerde bu tür olumsuz gelişmelerin zaman zaman olabileceğinin altını çizerek, Önemli olan, kötülüklerin sığınacağı bir liman bulmayıp, bulamayıp hakkında gerekli yasal işlemin yapılması hadisesidir. Valilik tarafından konu 15 gün kadar önce adli mercilere intikal ettirilmiştir dedi.
     Vali Lekesiz, konunun önemine ve orada kalan çocukların iç dünyasının örselenmemesi için açıklama yapma gereği duyduğunu sözlerine ekledi.
     Bu arada, görevlerine son verilen bakım elemanlarının adının N.A. ve N.Ç. olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Hataydaki sevgi evlerinde şiddet iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER