Hataydaki izinsiz gösteri

Hataydaki izinsiz gösteri -Uyarılara rağmen dağılmayarak ara sokaklara kaçan ve polise taş, sopa attıkları görülen gruptakilere zaman zaman müdahale ediliyor -Dağıtmak istediği grubun arasında kalan bir polis memuru, göstericil


HATAY (A.A) - Hatayda polisin izinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle müdahale ettiği grup ara sokaklara kaçtı. Polise taş ve sopa atan gruba zaman zaman müdahale ediliyor.
     Antakya Maksim Parkta izinsiz gösteri yapan ve uyarılara rağmen dağılmayınca polisin müdahale ettiği gruptakiler, ara sokaklara kaçtı.
     Daha sonra tekrar bir araya gelerek, slogan atıp Uğur Mumcu Alanında toplanan gruba güvenlik güçleri biber gazı ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale etti.
     Gruptakilerin de müdahale sırasında polise taş, sopa ve su şişesi fırlattıkları görüldü. Alandaki müdahalenin ardından grup tekrar ara sokaklara kaçarak, burada beklemeye başladı.
     Bu sırada, olay yerine gelen CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, gruptakilere dağılmaları ve evlerine gitmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Gruptaki bazı kişiler bunun üzerine dağılırken, bazı sokaklarda ise göstericilerin bekleyişlerini sürdürdükleri öğrenildi.
     Kaçtıkları ara sokaklardan polise taş ve sopan atan gruptakilere zaman zaman müdahale ediliyor.
    
     -Göstericilerin arasında kalan bir polis, darbedildi-
    
     Bu arada olaylar sırasında dağıtmak istediği gruba müdahale eden bir polis memurunun göstericiler arasında kaldığı görüldü. Göstericiler tarafından darbedilen polis memuru, bölgeye gelen meslektaşları tarafından kurtarıldı.
     Kent merkezinde, Adana, Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraştan gelen ekiplerin de takviye yaptığı polisler geniş güvenlik önlemlerini devam ettiriyor.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven - Salim Taş / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Hataydaki izinsiz gösteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER