Hatayda kuvvetli yağış

Hatayda kuvvetli yağış -Bir haftadır etkisini sürdüren sağanak nedeniyle birçok ilçede evler ve tarım arazileri sular altında kaldı


HATAY (A.A) - Yaklaşık bir haftadır etkili olan sağanak, birçok ilçede evlerin ve tarım arazilerinin sular altında kalmasına neden oldu.
     Kırıkhan, Reyhanlı ve Altınözü ilçelerine bağlı çok sayıda belde ve köyde evler ve tarım arazileri aşırı yağış nedeniyle zarar gördü.
     Sağanak yağıştan en çok Reyhanlı ilçesine bağlı Karacanlı, Kumtepe, Kurtuluş, Demirköprü köyleri ile Altınözü ilçesine bağlı Bohşin, Apaydın, Yarseli, Boynuyoğun ile Ziyaret köyleri etkilendi. Köylere ulaşım yolları, evler, ahırlar, zeytin ağaçları, ve ekili tarım arazileri sular altında kaldı.
     Reyhanlıya bağlı Kurtuluş köyünde oturan Ahmet Bekar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 gündür etkili olan yağışların zeytin ağaçlarına zarar verdiğini söyledi.
     Karacanlı köyünde oturan Mehmet Döner de geçen yıl da aşırı yağışlar nedeniyle evlerinin, ahırlarının ve tarlalarının zarar gördüğünü hatırlattı.
     Ahırlarınındaki hayvanlarının da yağıştan etkilendiğini ifade eden Döner, su basan ahırdan hayvanlarını son anda kurtardıklarını kaydetti.
     Suriye tarafındaki baraj kapakları açıldığı için böyle bir sorun yaşadıklarını iddia eden Döner, çocukların suyun içinde gezindiklerini ve onların hastalık kapmalarından korktuklarını söyledi.
     Bu arada, Türkiyeye sığınan Suriyelilerin kaldığı Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun köyündeki çadır kentin bir bölümünü de su bastığı gözlendi.
    
     Muhabir: Salim Taş - Lale Köklü / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Hatayda kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER