Hastanenin elektrik şebekesinde yangın

Hastanenin elektrik şebekesinde yangın -Yangın, hastane görevlilerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü -Başhekim Abdülkadir Yetişgin: -Sadece servislerimizde hastalarımızı belki rahatsız edebilecek bir sıcaklık dışında hi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine elektrik sağlayan ana şebeke ve ana jeneratörün kesişme noktasında aşırı sıcaklardan çıktığı tahmin edilen yangın, hastane görevlilerin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.
     Başhekim Abdülkadir Yetişgin, hastane bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, elektrik şebekesinde çıkan yangının kısa sürede kontrol altına alındığını belirterek, Hastanemizi ana şebekeden besleyen ve ana jeneratörümüzün kesişme noktasında aşırı sıcaklardan dolayı meydana geldiğini düşündüğümüz bir yangın oldu. Yangın büyük değildi ama meydana geldiği yerin öneminden dolayı, iki enerji alanının kesişmesinde meydana gelmesinden dolayı ufak çaplı bir sıkıntı yaşandı dedi.
     Yangın nedeniyle kesilen elektrik sonrası hastaneye elektrik sağlayan diğer sistemlerin devreye girerek, hayati öneme sahip yerlere elektrik sağladığını ifade eden Yetişkin, şöyle devam etti:
     Hastanemizde UPS güç, jeneratörler ve ana enerjimiz olmak üzere 3lü koruma sistemimiz mevcut. Bunlardan UPS dediğimiz güç kaynakları hemen devreye girdi ve hayati öneme haiz alanları beslemeye başladı. Teknik ekibimizle birlikte hızla olaya müdahale edildi. Geçici jeneratör bağlantısı da sağlanarak, UPSlerin yanında yoğun bakımlar, ameliyathane ve acil servis gibi hayati önemi haiz alanlarımız enerjisiz bırakılmamaya çalışıldı. Şu anda buralarda enerjimiz mevcut.
     Yetişgin, hastaların başka bir hastaneye transferinin söz konusu olmadığını ve hastanenin tamamına yeniden elektrik verilmesi için çalışıldığını aktardı.
     Diğer jeneratörün devreye alınarak tüm hastaneye elektrik verme çalışmalarının sürdüğünü belirten Yetişgin, şunları kaydetti:
     Valiliğimiz kanalıyla TEDAŞtan ek ekipler oluşturularak ana hasarın meydana geldiği yerin onarılma çalışmaları da devam ediyor. Akşam serinliğinin çökmeye başladığı şu anda sadece servislerimizde hastalarımızı belki rahatsız edebilecek bir sıcaklık dışında, hiçbir sağlık hizmetimizde aksaklık bulunmamakta.
     İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran ise teknik ekiplerin arızanın onarılması için çalışmalara devam ettiğini belirtti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Yasin Dikme
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Hastanenin elektrik şebekesinde yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER