Hastane randevu hattanın yüksek ücretlendirildiği iddiası

Hastane randevu hattanın yüksek ücretlendirildiği iddiası -Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Açıkgöz: ALO 182 Hastane Randevu Hattını aradığınızda yalnızca telefon görüşmesi ücretini ödersiniz


EDİRNE (A.A) - Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İlhan Açıkgöz, ALO 182 Hastane Randevu Hattı arandığında yalnızca telefon görüşmesi ücretinin ödeneceğini bildirdi.
     Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir çok kentte olduğu gibi Edirnede de 182 Hastane Randevu Hattının yüksek ücretle faturalandırıldığı, aramaların ücretlerinin eczanelerden tahsil edildiği gibi yanlış bir kanının olduğunu söyledi.
     Sağlık Bakanlığının hat üzerinden gelir elde etmesinin ya da aranılan telefon hattına başka ücretin faturalandırılmasının söz konusu olmadığının altını çizen Açıkgöz, ALO 182 Hastane Randevu Hattını aradığınızda yalnızca telefon görüşmesi ücretini ödersiniz. Her telefon operatörünün kendi ücret tarifesi vardır ve operatörünüz ile aranızdaki sözleşme ile belirlenmiştir. İnternet üzerinden alınan randevular ücretsizdir diye konuştu.
    
     -Hastane randevu sistemi
    
     Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında sağlık hizmetlerine daha kolay erişimin sağlanması ve hastanelerin daha etkin, verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilen proje, 2009 yılında başlatılan çalışmalar sonrası 2011 yılında ülke genelinde yaygınlaştı.
     Alo 182 hattı aranarak veya internet üzerinden Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden muayene randevusu alınabiliyor.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Hastane randevu hattanın yüksek ücretlendirildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER