Hastalardan el işi ürünler ve resim

Hastalardan el işi ürünler ve resim sergisi -Balıkesir Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarının yaptığı el işi ürünler ile resimlerden oluşan sergi açıldı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların yaptığı el işi ürünler ve resimlerin yer aldığı sergi açıldı.
     Psikiyatri uzmanı Umut Karasu, Balıkesir Devlet Hastanesi Lokalindeki serginin açılışında, ruh sağlığı yerinde olmayan hastaların topluma kazandırılması adına Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illerde projenin başlatıldığını belirtti.
     Proje sayesinde başta şizofreni ve kronik psikolojik rahatsızlıkları bulunan hastaları, rehabilite etmekte çok önemli yol katettiklerini belirten Karasu, şöyle konuştu:
     Hastalarımıza el becerisi kazandırmak, onların toplumun bir parçası olduklarını anlatmak ve topluma kazandırmak, temel hedefimiz. Hastaları ayda en az 2 defa tiyatroya götürüyoruz, sinema faaliyetlerinde bulunduruyoruz, sportif faaliyetlere katılmalarını sağlıyoruz. Buraya gelen hastalar içinde asla dışarıya çıkmayanlar var. Bu verilen eğitim sonucunda ruh sağlığı yerinde olmayan hastalarımız dışarıya çıkıyor ve insanlardan korkmadan, onlara da zarar vermeden eğlenebiliyorlar.
     Projenin, Balıkesirde 1.5 yıldır uygulandığını belirten Karasu, İlk olarak 17 hastayla başladık şu anda 400 hastayla ilgileniyoruz, hedefimiz ve kapasitemiz 800 hasta. Hastalarımız 18 ile 70 yaş arasındalar. Bu bizim açtığımız ilk sergi. Sergimizde takı, resim, el işi eşyalar, yastık, kumaş işi ürünler bulunuyor dedi.
     Karasu, hastalarla ortalama 15 ile 20 arası uzman doktor ve asistanların bulunduğu bir ekibin ilgilendiğini söyledi.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Hastalardan el işi ürünler ve resim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER