Hasat esnasında biçerdöver hızına dikkat

Hasat esnasında biçerdöver hızına dikkat


YOZGAT (A.A) - Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, hububat üreten çiftçileri, hasat esnasında biçerdöverlerin hızına dikkat etmeleri konusunda uyardı.
     Türkmen, yaptığı açıklamada, bazı biçerdöver operatörlerinin daha fazla kar etmek amacıyla biçerdöver ayarlarını ihmal ettirdiğini, hasat zamanında da hızlı hasat yaparak danelerin tarlaya dökülmelerine neden olduklarını ve bu durumunda çiftçiyi zarara soktuğunu kaydetti.
     Hasat sırasında ürün kaybının önlenmesinin mümkün olduğunu belirten Türkmen, Bu bakımdan çiftçi ürününün hasadını zamanında yaptırmalıdır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açılan biçerdöver sürücü kursuna katılmayan biçerdöver sürücü belgesi olmayanlara kesinlikle hasat yaptırılmamalı. Bazı biçerdöver operatörleri belgeli dahi olsa fazla kar amacıyla hasat esnasında biçerdöverleri hızlı kullanıyor, bu da dane kaybına neden oluyor. Bunun önlenmesi için çiftçiler öncelikle biçerdöver sahipleriyle sözleşme imzalamalı, biçerdöver sürücülerini devamlı uyararak hızlı hasat yapmalarını önlemelidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Hasat esnasında biçerdöver hızına dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER