Hasankeyfte 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu

Hasankeyfte 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi


BATMAN (A.A) - Sınır Tanımaz Helkeltıraşlar Platformunca Hasankeyfte düzenlenen 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.
     Sempozyumun sona ermesi nedeniyle yapılan etkinlikte konuşan Sınır Tanımaz Helkeltıraşlar Platformu Temsilcisi Sait Zaimkeleş, 1 Eylül 2012 günü başlayan ve bugün sona eren sempozyumda yapılan 7 heykelin Dicle Nehri sularına terk edildiğini belirterek, Vicdani duygularla ürettiğimiz profesyonel eserlerle sosyal sorunlar, doğa ve çevre sorunlarına ses getirmek için sempozyumu düzenledik. Bunu yaparken de bağırarak değil, farklı bir eylem tarzı geliştirerek tepkimizi ortaya koymak istedik dedi.
     Tamamen bağımsız olduklarını, hiç bir kurum ve siyasi görüşe tabi olmayarak bu işe başladıklarını dile getiren Zaimkeleş, şöyle konuştu:
     Profesyonel sanatçı arkadaşlarımla birlikte 200 tona yakın mermer bloktan 7 tane profesyonel eser ürettik. Bunun nedeni buralarda haksız yere bir baraj projesi sürmekte ve iki yıl içerisinde bu yerleşim alanı ve 100e yakın köy sular altında kalacak. Biz tamamen vicdani, arka planında farklı çıkar, sosyal bir destek almadan kendi inisiyatifimizle burada bunu protesto ediyoruz. Ortaya çıkan eserlerimizi de sanatçı arkadaşlarımızla burada sergiliyoruz. Bunu Hasankeyf ve tüm Türkiye, tüm Mezopotamya insanlarıyla paylaştık. Baraj suyu tutulmaya başlandığında da bu eserlerin hepsi suya gömülecek.
     Arjantinli heykeltıraş Maria Trinidah Caminos ise Hasankeyfte bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Hasankeyfte 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER