Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Erbil Türk Üniversiteler Fuarına katıldı


GAZİANTEP (A.A) - Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Erbil Türk Üniversiteleri Fuarına katıldı.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve KKTCden 20 üniversitenin katıldığı fuar, Selehaddin Üniversitesinin kültür merkezinde yapıldı.
     Fuar açılışına katılan Türkiye Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen, Türk iş adamlarının çeşitli sektörlerde Irakta çok etkin olduğunu, buradaki yatırımların artarak devam ettiğini belirterek, bunun yüksek öğretim boyutunun eksik olduğunu vurguladı.
     Küreselleşen dünyada ilişkilerin sürdürülebilir olmasının eğitime bağlı olduğunu ifade eden Selcen, Gelecekteki fuarlara daha büyük katılım bekliyoruz dedi.
     Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ise bölgenin geleceğinin kaliteli yüksek öğretim olduğu ve bilgi temelli toplum oluşturma ideallerine tüm bölgeyi dahil ettiklerini kaydetti.
     Geleceği, üniversitelerde yetişen gençlerin şekillendireceğini belirten Özdemir, Bu gençler bölgesel kalkınmayı sağlama yanında barış ve huzur içerisinde birlikte yaşama ortamını da oluşturacaklar diye konuştu.
     Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, Yüksek Öğretim, Bilim ve Araştırma Bakanlığı yetkilisi de tüm dünyadan bölgeye büyük ilgi olduğunu, batılı ülkelerin yüksek öğretim kurumlarının bölgede ciddi etkinlikleri olduğunu dile getirdi.
     Yoğun ilginin olduğu fuarda Türkiyedeki eğitim imkanları ve ilgilendikleri bölümlerle ilgili bilgi almak isteyen öğrencilerin kuyruklar oluşturduğu görüldü.
     Iraklı öğrencilerin en çok ilgi duyduğu bölümlerin başında tıp, eczacılık, diş hekimliği, inşaat mühendisliği ve diğer mühendislikler geliyor.
     Öğrenciler daha çok master ve doktora yapmak istiyorlar. Bakanlığın yurt dışı eğitim bütçesi ise 120 milyon dolar. Bu kaynaktan en çok yararlanan ülkeler ise başta Amerika, Almanya, İngiltere olmak üzere Batılı devletler olmaktadır.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER