HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş:

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş: Türkiye, Balyozdan, Ergenekondan bütün bu kirli pasaklı işlerden kurtulmak zorundadır


ERZURUM (A.A) - HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye, Balyozdan, Ergenekondan bütün bu kirli pasaklı işlerden kurtulmak zorundadır dedi.
     Kurtulmuş, HAS Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, yeni Türkiyeyi kurma mücadelesinde, medeniyeti yeniden ihya ve inşa etme mücadelesinde, sözünün yettiği sürece, birlikte, omuz omuza, yan yana, saf safa bu mücadeleyi sürdüreceğini söyledi.
     Arakanda 4,5 milyon insanın korku içerisinde yaşadığını dile getiren Kurtulmuş, Arakana tabii ki cebimizdeki son kuruşa kadar yardım edeceğiz. Elimizden, dilimizden, gönlümüzden ne geliyorsa, oradaki vahşetin sona erdirilmesi için söz söyleyeceğiz. Bu vahşetin sona erdirilmesi için gayret göstereceğiz diye konuştu.
     Dünyanın çivisinin çıktığını, nizamının bozulduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:
     Gücü elinde bulunduranlar, Birinci Dünya Savaşından sonra dünyayı diledikleri gibi taksim edenler, İkinci Dünya Savaşından sonra da dünyadaki güç dengelerini yeniden yapmaya çalışanlar, şimdi 21. yüzyılda birtakım yeni projeler geliştiriyorlar. Bu projenin temelinde birkaç tane husus vardır. Bunlardan bir tanesi kim güçlüyse, o haklıdır. Yeni dünyanın kurulduğu düzenin birinci maddesi bu. Bakın bugün Birleşmiş Milletlerde bir oynama yapıldı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda oylama yapıldı, 113 tane ülke Suriyedeki vahşeti kınadı. Kına ne olacak- Birleşmiş Milletleri öyle kurmuşsunuz ki Güvenlik Konseyinde kim güçlüyse veto hakkı var.
    
     -Siyasette bizim amacımız makam, mevki meselesi değildir-
    
     Dünyadaki kapitalizmin her şeyi piyasa olarak gördüğünü vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:
     Dünyada sözü söyleme, sözü en iyi şekilde söyleme ve sözü bütün insanlar için söyleme vakti bize gelmiştir. Bizim medeniyetimize gelmiştir, bizim coğrafyamıza gelmiştir. Bu temel prensiplerle, dünyayı ve siyaseti algılayarak, siyaset yapmaya devam edeceğiz. Siyasette bizim amacımız makam, mevki meselesi değildir. Bizim amacımız mevki, şan, şöhret değildir. Bizim amacımız servet değildir. Bu salonda bulunanların temsil ettiği geniş kitlenin hedefi bizim medeniyetimizi yeniden inşa ve ihya etmektir. Bu çerçevede, bu ülke geleceğin dünyasının önemli fikir ve siyaset merkezlerinden birisi olacaktır.
     Kurtulmuş, Adaletin, iyiliğin, hikmetin, ihsanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın olduğu, yani insani değerlerin toplumda elle tutulur, gözle görülür hale geldiği yeni bir Türkiyeyi hep beraber inşa edeceğiz. Bu, bu ülkenin boynunun borcudur. Yeni Türkiyeyi inşa ederken, eski Türkiyenin yanlışlarından da kurtulacağız. Eski Türkiyede başbakanlar asılmış, ihtilallerin yanı sıra birtakım şahibeli ölümler var. Merhum Muhsin Yazıcıoğlunun, Recep Yazıcıoğlunun, Turgut Özalın bir sürü insanımızın şahibeli ölümleri var. Bir sürü karanlık cinayetler var diye konuştu.
     Yeni Türkiyenin kurulmasında milletin kararlı olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:
     Bugün gazetelerde görüyorsunuz, Balyozla ilgili eski Genelkurmay Başkanı açıklamalarda bulunuyor. Daha ne desin adam- Nezaketi içerisinde söylenmesi gereken her şeyi söylemiş. Burada nasıl olur da Balyoz Davasının ya da Ergenokon Davasının kapatılması anlaşılır, bunu da bir türlü anlamıyorum. Burada çok açık bir şekilde dışardan müdahaleleri söylüyor, dışardan birtakım maksadını aşan seminerlerin falan ordunun içerisinde yapıldığını söylüyor ve bunlarla ilgili gerekli görüşleri mahkemeye sunmuş. Dolayısıyla Türkiye, Balyozdan, Ergenekondan bütün bu kirli pasaklı işlerden kurtulmak zorundadır.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER