Harçlıklarını biriktirip Antalyaya kampa geldiler

Harçlıklarını biriktirip Antalyaya kampa geldiler -Norveçteki bir lisenin voleybol takımı üyeleri, Türkiyede kamp yapabilmek için bir yıl boyunca harçlıklarını biriktirdi -Okullarından hiçbir maddi destek almayan öğrenciler, hem ekonomik


ANTALYA (A.A) - Yusuf Karadağ - Fatih Erel - Norveçteki Steinkjer Lisesi voleybol takımında oynayan öğrenciler, bir yıl boyunca harçlıklarını biriktirerek kamp için Antalyaya geldi.
     Antalya, her yıl dünyanın pek çok yerinden kamp yapmak üzere gelen binlerce sporcuyu ağırlıyor. Futboldan basketbola, hokeyden okçuluğa kamp dönemi için Antalyayı tercih eden sporculara son olarak Norveçteki Steinkjer Lisesi voleybol takımı da katıldı. Her türlü maddi desteği arkalarına alarak Antalyaya gelen takımların aksine liseli voleybolcular, Antalyada kamp yapabilmek için bir yıl boyunca harçlıklarını biriktirdi.
     Antalyada bir otele yerleşen ve Atatürk Spor Salonunda günde tek antrenman yapan Norveçli voleybol takımı, koçları John Arne Vestnor yönetimindeki bir haftalık çalışma dönemini de tamamladı.
     Ülkelerine dönmeye hazırlanan takımın oyuncularından Eirin Modell, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım kampları için okullarından destek almadıklarını, bu nedenle kamplarının finansmanını kendi kendilerine karşılamaya karar verdiklerini anlattı. Geçen yıllarda para biriktirerek Polonya ve İspanyaya gittiklerini belirten Modell, bu yıl kamp dönemi geldiğinde biriktirdikleri paraya göre internetten yer arayışına girdiklerini söyledi.
    
     -Koç ve oyuncular "Türkiye" dedi-
    
     Bu yıl koç Vestnor ve iki oyuncunun Türkiyeyi önerdiğini anlatan Modell, hem ekonomik olması hem de iklim koşulları nedeniyle Antalyaya gelmeye karar verdiklerini ifade etti.
     Kamp sırasındaki tüm masrafları kendilerinin karşıladığını ve okullarından destek almadıklarını vurgulayan Modell, kamp sırasında tarihi ve turistik yerleri dolaştıklarını, ayrıca alışveriş yaptıklarını dile getirdi.
     Voleybol takımı oyuncularından Kristina Hoey de genellikle kulüplerin bu tür gezilerde masrafları karşıladığını ama öğrencilerin Antalyadaki kampa katılmak için biner avro verdiğini söyledi. Hoey, koçlarının tavsiyesi üzerine Antalyayı seçtiklerini, kentin çalışma yapmak için çok güzel bir yer olduğunu belirterek, güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade etti.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Harçlıklarını biriktirip Antalyaya kampa geldiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER