Harç ücretlerinin tamamen kaldırılması isteği

Harç ücretlerinin tamamen kaldırılması isteği


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi bir grup, harç ücretlerinin tamamen kaldırılması için protesto gösterisi düzenledi.
     Uzun Sokak girişinde toplanan öğrenciler, Meydan Parkı Atatürk Alanına yürüyerek, ellerinde pankartlarla üniversitelerde harçların tamamen kaldırılması için slogan attı.
     Grup adına basın açıklaması yapan Banu Kantarcıoğlu, temel bir hak olan eğitimin, eşit koşullarda ve adil bir şekilde olması gerektiğini belirterek, Bu ortamın yaratılması eğitimin en temel gerekliliğidir. Eğitim ne şekilde olursa olsun belirli bir ücrete tabi tutularak sağlanması büyük bir hak ihlalidir. Bu yüzden öğrenciler olarak tüm eğitim süreçlerimizin, parasız olmasını talep ediyoruz diye konuştu.
     Harçların, pazarlık olmadan tamamen kaldırılması gerektiğini öne süren Kantarcıoğlu, Barınmadan sağlığa, ulaşıma, yemeğe bir çok alanda kamusal yaklaşımlar oluşturulmalı. Parasız eğitim mücadelemizin bir unsuru olan harçların kaldırılması için verdiğimiz mücadelenin meyvesini bugün görmekteyiz. Fakat diyoruz ki parasız eğitim harçların kaldırılmasıyla olmaz. ikinci öğretimler göz ardı edilerek hiç olmaz dedi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Harç ücretlerinin tamamen kaldırılması isteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER