Handüzü Yaylasına Tabiat Parkı için çalışmalar

Handüzü Yaylasına Tabiat Parkı için çalışmalar başladı


RİZE (A.A) - Güneysu Kıbledağı Kent Ormanında Tabiat Parkı yapılması düşünülen Handüzü Yaylasında yapılacak teleferik projesi çalışmaları başladı.
     Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Milli Parklar Bölge Şube Müdürü Ayşenur Yaşar Şavşatlı ve Rize Şube Müdürü Cüneyt Aloğlu Kıbledağı Kent Ormanı ve Handüzü Yaylasında incelemelerde bulundu.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Kent Ormanından Handüzü Yaylasına ulaşımı sağlayacak olan teleferik projeleri için etüt çalışmalarının başladığını söyledi.
     Yapısal olarak çok güzel ve bozulmamış bir doğal ortamın yaşandığı Kıbledağından Rizeye en yakın yayla konumunda bulunan Handüzü Yaylasına ulaşımın teleferik yolu ile yapılabileceğini belirten Bulut, Handüzü Yaylasında yaptığımız incelemelerden sonra doğal yaşam alanı itibari ile buranın Tabiat Parkı yapımına uygun olduğunu gördükdedi.
     Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ise Güneysunun özellikle turistik açıdan son dönemde büyük bir gelişme kat ettiğini belirterek, Kıbledağında yapımı sürmekte olan Kent Ormanına sadece Rizeden değil tüm ülkeden ziyaretçi geliyor. Güneysu merkezden Kıbledağı Kent Ormanına ve oradan Handüzü Yaylasına yapılması planlanan Tabiat Parkı ile Rize eşsiz bir doğal ortama sahip olacaktır.dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Nezif Karslı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Handüzü Yaylasına Tabiat Parkı için çalışmalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER