Hamza Yerlikayanın Güreş Federasyonu

Hamza Yerlikayanın Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilmesi -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kılıç; -Hemşehrimizin Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilmesi bizi ziyadesiyle memnun etti. Kendisi damdan düşen bir insan ve


SİVAS (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Hamza Yerlikayanın Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilmesinin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.
     Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşin içerisinden gelerek Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları kazanan ve Asrın Güreşçisi unvanını alan Yerlikayanın sorunları iyi bildiğini ve üstesinden geleceğini belirterek, kendisine güvendiklerini söyledi.
     Son olimpiyat oyunlarında güreşte ve halterde beklenilen başarıların alınamadığına vurgu yapan Kılıç, Güreşin gerek sporcu, gerekse teknik altyapı ve antrenör noktasında bir çok sıkıntısı var. Federasyon başkanlığına seçilen hemşehrimiz Hamza Yerlikayanın bu sorunların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Çünkü kendisi yapıyı bilen, insanları tanıyan ve kapasiteyi bilen bir kişi dedi.
     Daha öncede Sivas Milletvekilliği yapan Hamza Yerlikayanın, kente büyük fayda getireceğine inandıklarını söyleyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Yıllardır Güreş Federasyonu ile iyi ilişkiler içerisinde olamadık. Genelde ilişkiler başarı endeksli olduğu için bizim de üst yaş gruplarında fazla başarılı sporcumuz yoktu. Sivasta liseyi bitiren başarılı sporcuları biz büyük kentlerdeki spor kulüplerine gönderiyoruz. Bu şekilde Sivastaki Güreş Eğitim Merkezinde yetiştirdiğimiz bir çok sporcumuz var. İnşallah biz altyapıya biraz daha gereken önemi vereceğiz. Sivasta 15in üzerinde antrenörle çalışıyoruz. Ama yeterli antrenman salonlarına sahip değiliz. Biz bu olayı tabana yayarak, tüm yeteneklere ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için de iyi bir altyapı çalışması gerekiyor. Antrenörlerin eğitime ihtiyacı var. Federasyon başkanımız bu sorunların hepsine hakim ve sorunları biliyor. İnşallah iyi bir çalışma ile bunların üstesinden geleceğimizi umut ediyorum.
     Sivasın güreşte her dönemde önemli başarılara imza atmış sporcular yetiştirdiğini ve bu sporcuların kenti bir çok uluslararası müsabakalarda temsil ettiğini belirten Salim Kılıç, son olimpiyat yarışmalarında güreş branşında yarışan üç sporcunun Sivaslı olduklarını dile getirdi.
     Kılıç, kentin birçok spor branşında başarılı sporcular yetiştirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Bu sporcularımız çeşitli vesilelerle kentten göç ederek milli takımda başarılı sonuçlar alıyor. Özellikle olimpiyatlarda Sivaslı sporcularımızın bulunması bizleri gururlandırıyor. Güreşte hemşehrilerimiz Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya, Aydın Polatçı ve buna benzer bir çok sporcularımız başarılara imza atarak kentimizi temsil etmişlerdir. Milli takımlarda her dönem Sivaslı sporcu bulunuyor.
     Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilen Hamza Yerlikayadan Sivasın gereken desteği alacağına inandıklarını da ifade eden Kılıç, Biz de kendisine her türlü desteği vermeye hazırız. İnşallah başarılı olacağını ümit ediyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Hamza Yerlikayanın Güreş Federasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER