Hamile öğretmeni Mehmetçik helikopterle hastaneye ulaştırdı

Hamile öğretmeni Mehmetçik helikopterle hastaneye ulaştırdı -2 metreye ulaşan kar nedeniyle yolu kapalı olan Düğüncüler köyündeki kanamalı hamile öğretmen Hüsnüye Kömürcü Çolak, askeri helikopterle köyden alındı


SİİRT (A.A) - 2 metreye ulaşan kar dolayısıyla yolu kapalı Pervarinin Düğüncüler köyündeki kanamalı hamile öğretmen Hüsnüye Kömürcü Çolak, askeri helikopterle alınarak, hastaneye ulaştırıldı.
     Vali Ahmet Aydın yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının yaşandığı Pervari ilçesine bağlı Düğüncüler köyünde görev yapan acil kanamalı hasta öğretmen Hüsnüye Kömürcü Çolakın yolların kapalı olması nedeniyle gece 3. Komando Tugay Komutanlığına ait askeri helikopterle köyden alındığı belirtti.
     Helikopterin olumsuz hava koşulları ve iniş bölgesinin gece uçuşunu sınırlandırmasına rağmen, hastanın durumu göz önünde bulundurularak zor şartlarda köye iniş yaptığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:
     Köy ile telefon irtibatının olmaması, iletişimin üç ayrı aracı kullanarak telsizle yapılması, köyde askeri birlik olmaması ve köyde kar kalınlığının 2 metre civarında olmasına rağmen, 3. Komando Tugay Komutanlığınca tahsis edilen bir askeri helikopter ve sağlık personeli nezaretinde, hastamız Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edilmiştir. Tedavi altına alınan öğretmenimizin sağlık durumu iyi. Bu operasyonda olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman ve her koşulda halkın yanında yer alıyor.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER