Halil Esendağın annesi toprağa verildi

Halil Esendağın annesi toprağa verildi


MANİSA (A.A) - 12 Eylül 1980 askeri darbesi döneminde idam edilen ülkücü Halil Esendağın dün vefat eden annesi Mürüvvet Esendağ, Manisanın Saruhanlı ilçesinde toprağa verildi.
     Mide kanseri tanısıyla bir süredir tedavi gören ve dün vefat eden Mürüvvet Esendağın cenazesi Saruhanlı Devlet Hastanesi morgundan Gözlet köyündeki evine getirildi.
     Mürüvvet Esendağın eşi Toker Esendağ ve oğlu Osman Esendağ, taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine gelen misafirlere lokma ikram edildi. Burada yapılan duaların ardından Esendağın naşı, cenaze namazı kılınması için mezarlığa götürüldü.
     Cenaze namazına AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
     Mezarlığın yanındaki boş arazide kılınan namazın ardından Esendağın cenazesi toprağa verildi.
     Özdağ, cenaze töreni sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlik yıllarında arkadaşı olan Halil Esendağın annesini, kendi annesi gibi gördüğünü ifade etti.
     Esendağ ailesini geçmişte her fırsatta ziyaret ettiği ifade eden Özdağ, Bu aile benim için bir anlam ifade ediyor. Vefa borcumuz var. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Dualarla, tekbirlerle uğurladık. İnşallah bir gün de bizim salımızdan tutan 4 imanlı adam olur. Biz de bu memlekete vazifemizi yapmış olmanın bahtiyarlığı içerisinde ebedi dünyaya intikal ederiz dedi.
     Osman Esendağ ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin kendisini telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulunduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Halil Esendağın annesi toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER