Hakkariye binlerce ters lale tohumu ekilecek

Hakkariye binlerce ters lale tohumu ekilecek


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Eğitim, Sanat, Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKADER), şehrin değişik yerlerine dikilmek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ters lale tohumu verdi.
     HESKADER Başkanı Sefer Kaçmaz, 6 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürkü ziyaret etti.
     Burada bir açıklama yapan Kaçmaz, kenttin birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu, plansız, niteliksiz yapılanma ve çarpık kentleşme sonucu herhangi bir doğal afette büyük yıkımların olacağını söyledi.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından acilen kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Kaçmaz, şöyle konuştu:
     Teşviki ve dağıtımı neredeyse derneğimiz ile özdeşleşen ters lale, sadece bir çiçek değil, estetik, kültürel ve tarihsel bir birikim, tüm bölgeyi çevreleyen, bu coğrafyanın doğal tüm güzelliklerinin sembolü ve simgesi. Dağların boynu bükük ağlayan gelinleri, doğa harikası, semavi dinleri kutsal çiçeği, Selimiye Camisinin eşsiz süsü, hüznün sembolüdür. Biz de dernek olarak şehrimizin değişik yerlerine dikilmek üzere binlerce ters lale tohumunu müdürlüğümüze teslim ettik. Bunlar il müdürlüğümüz tarafından ekilmek üzere dağıtılacak.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkariye binlerce ters lale tohumu ekilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER