Hakkarideki çatışma

Hakkarideki çatışma -Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: -Türkiye Devleti çok büyük devlet, milletimiz de çok güçlü bir millettir


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye Devletinin büyük bir devlet, milletinin de çok güçlü bir millet olduğunu bildirdi.
     Posbıyık, Hakkarinin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ve 2 korucunun şehit olmasıyla ilgili yayımladığı mesajında, yaklaşık 30 yıldır kan döken ve 40 bine yakın insanın hayatını çalan hain teröre, 8 şehit daha verildiğini belirtti.
     Cumhuriyetin kurulmasından önce verilen şanlı istiklal mücadelesi yılları da dahil olmak üzere Türkiyeyi bölmek, parçalamak ve kirli emellerine alet etmek isteyenlerin döktükleri kanlara bir yenisinin daha eklendiğine dikkati çeken Posbıyık, şunları kaydetti:
     Türkiye Devleti çok büyük devlet, milletimiz de çok güçlü bir millettir. Tarihin her döneminde bu tür acıların yarasını sarmayı bilen Türkiye Cumhuriyetinin, bu son saldırının yarattığı acının da üstesinden geleceğini ümit ediyorum. Hain saldırıda, vatan toprağını korumak uğruna hayatını kaybeden tüm şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyor, aziz milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum.
     Türk Hava Kurumu (THK) Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu da yayımladığı mesajında, bu tür hain saldırıların Türk milletini yıldırmayacağını belirterek, Türk milleti olarak sözün bittiği yerde değil ötesinde olduğumuzu hatırlatmak isterim. Bu tür saldırılar Türk milletini yıldıramaz, devleti zayıflatamaz, milli birlik ve beraberliğimizi bozamaz, aksine gücümüzü daha da kuvvetli hale getirir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacağına inanıyorum duygularını ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Hakkarideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER