Hakkaride kros yarışması

Hakkaride kros yarışması -Kentte düzenlenen okullararası kros yarışmasına, eğitim gördüğü okulu adına katılan Sudanlı Dallas, yarışmanın ilgi odağı oldu


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride düzenlenen okullararası kros yarışmasına, eğitim gördüğü okulu adına katılan Sudanlı Dallas, yarışmanın ilgi odağı oldu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atletizmi Geliştirme projesi kapsamında düzenlenen kros yarışması, kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Otluca köyü yolunda yapıldı.
     Küçükler ve yıldızlar kategorilerinde yapılan ve 12 okuldan 143 sporcunun katıldığı koşuya, eğitim gördüğü TOBB İlk Okulu adına katılan 4. sınıf öğrencisi Şerafettin Ali Dallas, yarışmanın ilgi odağı oldu.
     Diğer öğrencilerin ve gazetecilerin büyük ilgi gösterdiği Dallas, yaptığı açıklamada, Sudandan 4 ay önce ailesiyle Türkiyeye göç ettiğini ve yetkililer tarafından Hakkariye yerleştirildiğini belirterek, okulu adına koştuğu yarışmada başarılı olmayı hedeflediğini söyledi.
     Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından başlayan yarışlarda, öğrenciler, birinci olabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.
     Çekişmeli geçen yarışlar sonunda TOBB İlk Okulu adına yarışan Sudanlı Dallas derece elde edemezken, başarılı olan öğrencilerin 16 Martta il birinciliği için yarışacağı öğrenildi.
     Yarışların yapıldığı yolda güvenlik önlemi alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ise öğrencilere kek ve meyve suyu ikram etti.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hakkaride kros yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER