Hakkaride Dünya Kalite Günü etkinlikleri

Hakkaride Dünya Kalite Günü etkinlikleri


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Eğitim, Sanat, Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKADER), 8 Kasım Dünya Kalite Günü etkinlikleri kapsamında bir sergi açtı.
     Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasında (HATSO) düzenlenen programa, Hakkari Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, HATSO Meclis Başkanı Cemal Erip ve kurum amirleri katıldı.
     Sergi açılışında konuşan HESKA-DER Başkanı Sefer Kaçmaz, Anadoluda 9 bin yıllık tarihi olan arıcılığın dünyada bilinen en eski tarımsal faaliyetlerden biri olduğunu söyledi.
     Dünyada arıların yaşayabileceği en uygun ve en zengin ortamın Anadoluda bulunduğunu kaydeden Kaçmaz, arıcılık için önemli nektar kaynağı olan binlerce çeşit bitkinin Hakkaride mevcut olduğunu ifade etti.
     Kaçmaz, İlimizde doğal florada yetişen bitkilerin ticari amaçla toplanması, bitkilerin neslini tehlikeye sokacağından, bitki tarımının yapılması gerekmekte. Bu konuda Hakkari Üniversitesi bünyesinde Arıcılık ve Arı Ürünleri Araştırma Merkezinin kurulması, Hakkari balının bir marka olarak Türkiye ve dünyaya açılması gerekmekte dedi.
     Sergi, davetlilere kekik, sedir, kestane, ıhlamur, akasya, arı otu ve ters lale tohumu dağıtılmasıyla son buldu.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride Dünya Kalite Günü etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER