Hafif raylı sistemin Karataş hattı

Hafif raylı sistemin Karataş hattı -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Geçen yıl haziran ayında temelini attığımız hattın yapımını kısa sürede tamamlayarak hizmete açtık


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, geçen yıl haziran ayında temelini attıkları Karataş hattının yapımının kısa sürede tamamlandığını ve hattın hizmete girdiğini belirtti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapımına 2011 yılının haziran ayında başlanan hafif raylı sistemin Karataş hattı 16 Eylül Pazar gününden bu yana Akkent Mahallesi ile Gar arasında hizmet veriyor. Karataş hattının da hizmete girmesiyle birlikte hafif raylı sistemin mesafesi 15 kilometreden 21 kilometreye ulaştı.
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, konuya ilişkin açıklamasında, çağdaş, konforlu, hızlı ve ekonomik ulaşım çözümleri sunmak için çalıştıklarını belirterek, Geçen sene Haziran ayında temelini attığımız hattın yapımını kısa sürede tamamlayarak hizmete açtık. Bir yıl gibi çok kısa bir sürede tamamladığımız etabın test sürüşlerini de tamamladık, bu projeyle birlikte Karataşta yaşayan yaklaşık 300 bin civarında vatandaşımızın kent merkezine ulaşımını kolaylaştırdık dedi.
     Güzelbey, hafif raylı sistemin ikinci etabı sürerken üçüncü etabın planlamasını yaptıklarını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde düzenledikleri tanıtım toplantısında yeni güzergahın İbrahimli olduğunu açıkladıklarını dile getiren Güzelbey, şöyle devam etti:
     Tramvayın 1. etabı yapılırken biz hep şunu söylüyorduk; Biz ilk başta gövdeyi yapıyoruz. Bunun bir kolu Karataş, öbür kolu İbrahimli, diğer ayakları da GATEM, KÜSGET, Gazikenttir. İbrahimli hattını da sayarsak toplam hat 27 kilometredir. Şu anda depo alanları da dahil 55 kilometrelik bir tramvay hattı yapmış oluyoruz. Bunu başka şehirlerle kıyaslarsanız, Adananın 17 kilometre, İstanbulun 125 kilometrelik hatta sahip olduğunu görürüz. Bu kıyasla hat uzunluğumuzun Gaziantep için çok iyi bir rakam olduğu daha rahat anlaşılır.
     Güzelbey, Gaziantepin ulaşımda En ucuz kent ve öğrenci, memur, dar gelirli, herkes için her anlamda cazibe merkezi olmasını istediklerini vurguladı.
     Raylı sistem 2. etap Karataş Projesi hakkında teknik bilgiler veren Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü ise 6 kilometre uzunluğundaki Karataş hattının üzerinde 7 peronun yer aldığını ifade etti.
     Durak sayısını 20ye çıkardıklarını anlatan Kömürcü, 15 araçla hizmet verdikleri raylı sistemle vatandaşların Akkent-Gar arasındaki mesafeyi 45 dakikada katedebileceğini aktardı.
     Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü de raylı sistem güzergahındaki elektrik iletim hatlarını yer altına aldıklarını, tüm yatay ve düşey kotların düzenlendiğini ve asfaltları yenilediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Hafif raylı sistemin Karataş hattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER