Hacı adaylarına yönelik eğitim programı başlıyor

Hacı adaylarına yönelik eğitim programı başlıyor


ADANA (A.A) - Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik eğitim programları yarın başlıyor.
     İl Müftü Vekili Kemal Aydoğan, yaptığı açıklamada, hacı adaylarına hac ibadeti, hac seyahati, hareket programı, hac malzemeleri hakkında bilgi vermek, kafile başkanı ve din görevlileriyle tanışma imkanı sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim seminerlerinin Adana Sabancı Merkez Camisinde yapılacağını bildirdi.
     İlk seminerin yarın saat 08.30da başlayacağını ifade eden Aydoğan, şu bilgileri verdi:
     Seminerde, İl Müftüsü Arif Gökcenin yanı sıra İl Müftü Yardımcıları Mustafa Turan ve Saliha Bilgiç, vaizler Ayşe Gültekin, Ahmet Arıkan, Halit Yenen, İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Seval Urun görev alacak. Her hacı adayının mutlaka katılması gereken eğitim programları 11 Eylüle kadar devam edecek. Hac, insanın ömründe bir defa yapmak zorunda olduğu İslamın temel ibadetlerinden biridir. Böyle önemli bir ibadeti bilinçli olarak yapmak haccın kabulüne ve daha çok sevaba vesile olacağından bu seminerlere katılmak özel bir önem taşımaktadır. Ayrıca, bu seminerlerde hacı adaylarına verilecek malzemeler dağıtılacak, menenjit aşısı yapılacak ve hac yolculuğu ile ilgili diğer hususlarda da bilgiler verilecektir.
     Aydoğan, Ceyhan ve Kozan ilçelerinde de hacı adayları İçin ilçe müftülük salonlarında 5-11 Eylül tarihleri arasında eğitim seminerleri düzenleneceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tevfik Işık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hacı adaylarına yönelik eğitim programı başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER