Hacettepe Hastanesinde taşeron işçi eylemi

Hacettepe Hastanesinde taşeron işçi eylemi


ANKARA (A.A) - Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde, bir grup taşeron işçi, çalışma koşullarını protesto etti.
     Bir grup taşeron işçi, hastane yemekhanesi önünde toplandı. Pankart açarak, iş sağlığı ve güvencesine yönelik slogan atan gruptakiler, çalışma koşullarının düzeltilmesini istedi.
     Devrimci Sağlık İşçileri Sendikasının iş yeri temsilcisi Fevzi Gökdoğan, grup adına yaptığı basın açıklamasında, çalışanların yemek dağıtımında kullandığı termobaks adı verilen ısı yalıtımlı büyük kapların ağırlıkları nedeniyle sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi.
     Kullanılması zorunlu bu kapların kazalara da yol açtığını bildiren Gökdoğan, taşınması daha kolay araçlarla çalışmak istediklerini ifade etti.
     Bugüne kadar hastanede işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadığı için pek çok sorun yaşadıklarını kaydeden Gökdoğan, hastane yönetiminin gerekli önlemleri almasını, bir iş yeri işçi sağlığı ve iş güvenliği kurulunun oluşturulmasını talep etti.
     Gökdoğan, sağlıklarının ne taşeron şirketine ne de hastane yönetiminin insafına bırakılacak bir konu olmadığını vurguladı.
     Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Çetin Erdolu da basın açıklamasına katılarak, işçilere destek verdi. Taşeron uygulamasına son verilmesini isteyen Erdolu, iş ve ücret güvencesinin önemine değindi.
    
     Muhabir: Betül Rümeysa Şahin
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Hacettepe Hastanesinde taşeron işçi eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER