Güzelbey, Hikayenin Adı Lahmacundan UNESCOya Gaziantep

Güzelbey, Hikayenin Adı Lahmacundan UNESCOya Gaziantep sunumu yaptı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Uluslararası Lions Çoğul Yönetim Çevresi 118 Konfederasyonunun açılışında, Hikayenin Adı Lahmacundan UNESCOya Gaziatnep konulu sunum yaptı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, Gaziantep Anatolian Oteldeki törende, katılımcılara, Bizi nasıl tanırsınız diye sordu.
     Gaziantepin yıllardır lahmacun ve kebabın en iyi yapıldığı şehir olarak tanındığını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bu bir gerçek. Ancak bundan 15 gün önce açıklanan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesine iki tane alanla giren Gaziantep, artık kültür ve turizmde de var. Birisi Zeugma diğeri de Yesemek. Hem de farklı dönemin iki eseri. Birisi Genç Hitit dönemi diğeri de Roma dönemidir.
     Güzelbey, Hikayenin Adı Lahmacundan UNESCOya Gaziantep konulu bir sunum yaptı.
     Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ise toplanıtının Gaziantepte gerçekleştirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini, Gaziantepin bir kongre kenti şehri olma yolunda ilerlediğini kaydetti.
     Türkiye Lions Kulüpleri Konfederasyon Konsey Başkanı Yaşar Ateşoğlu ise lions kulüplerinin tüm dünyada ve Türkiyede insanlara karşılıksız hizmet sunmak amacıyla kurulan ve gönüllülerden oluşan bir kuruluş olduğunu belirtti.
     (GÖZ-SEÇ)
<< Önceki Haber Güzelbey, Hikayenin Adı Lahmacundan UNESCOya Gaziantep Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER