Güvercinleri beslemek dedesinden miras kaldı

Güvercinleri beslemek dedesinden miras kaldı -Kastamonunun Tosya ilçesinde dedesinin soğuk ve kış günlerinde kuşları besleme tavsiyesini yıllardır yerine getiren kişi, beslediği güvercinlerle adeta arkadaş gibi oldu (Fot


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Tosya ilçesinde dedesinin soğuk ve kış günlerinde kuşları besleme tavsiyesini yıllardır yerine getiren kişi, beslediği güvercinlerle adeta arkadaş gibi oldu.
     Yurt genelinde etkili olan karlı ve soğuk hava nedeniyle hava sıcaklıklarının gece eksi 5 dereceye kadar düştüğü Tosyada yaşayan Ahmet Karacalı (47), doğadan yiyecek bulamayan kuşları elleriyle besliyor.
     Kuşlara, kar nedeniyle açlıktan ölmelerini önlemek için yem verdiğini söyleyen Karacalı, Tosyamızda kış bazı seneler çok sert geçiyor. Bu sene yoğun kar yağışıyla başladığımız kış mevsimi nedeniyle yiyecek bulamayan kuşlar açlıktan ölmeye başladılar. Atalarımın kuşlara olan sevgilerini ve bu sevgilerini yaptıkları kuş evleriyle ifade ettiklerini dedem bana anlatırdı. Bir de dedem aç kalan hayvanları beslemenin çok sevap olduğunu söylerdi . Bu nedenle, karlı havalarda parayla aldığım tahılla kuşları besliyorum. Onlar da bana alıştılar. Sanki bana teşekkür eder gibi yemlerini yedikten sonra tepemde uçuyorlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Güvercinleri beslemek dedesinden miras kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER