Güreş: 41. Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası

Güreş: 41. Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası -Turnuvanın açılış töreni yapıldı -Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya: İnşallah bu birlik ve beraberlik büyük başarılarla devam eder


ANKARA (A.A) - 41. Uluslararası Yaşar Doğu Büyük Erkekler Serbest Güreş Turnuvasının açılış töreni yapıldı.
     Atatürk Spor Salonunda düzenlenen organizasyonun açılış törenine Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Asbaşkanı Ahmet Ayık, Yaşar Doğunun ailesi, bazı milletvekilleri, eski olimpiyat şampiyonu güreşçiler ve çok sayıda seyirci katıldı.
     Açılışta konuşan Hamza Yerlikaya, efsane güreşçi Yaşar Doğu adına düzenlenen turnuvanın bu yıl 41incisini gerçekleştirdiklerini hatırlattı.
     Bu turnuvadan Türkiyeyi Avrupada ve dünyada temsil edecek güreşçilerin çıkacağını belirten Yerlikaya, Biz güreşimizi tabana yaymak, burada başarılı olmak, devletimizle, milletimizle bütünleşmek için sonuna kadar mücadele ediyoruz. İnşallah bu birlik ve beraberlik büyük başarılarla devam eder dedi.
     Yerlikaya, kendilerine destekleri nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıça teşekkür ederken, turnuvanın da Türk güreşine ve Türk sporuna hayırlı olmasını diledi.
     Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe de 2016 yılında Rioda yapılacak olimpiyatlarda mücadele edecek güreşçileri bu turnuvada izleme fırsatı bulduklarını söyledi.
     Her olimpiyatların ardından bazı şeylerin sıfırdan başladığını ifade eden Kocatepe, Bu başlangıçlarla birlikte bizlerde de yeni şampiyonlukların gelmesini diliyoruz. Turnuvamızın başta güreş olmak üzere tüm spor camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, katılımcılara plaket verdi.
     Törende, halk oyunları ekibi gösterisi sundu.
    
     Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Güreş: 41. Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER