Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya:

Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya: "Öyle bir hava estirildi ki sanki güreş bugün olimpiyatlardan çıkarılmış gibi. Güreş 2016 Rioda var zaten, yarışılacak. 2020de Acaba olsun mu, olmasın mı- gibi bir taslak bu" (Fotoğ


OSMANİYE (A.A) - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Öyle bir hava estirildi ki sanki güreş bugün olimpiyatlardan çıkarılmış gibi. Güreş 2016 Rioda var zaten, yarışılacak. 2020de Acaba olsun mu, olmasın mı- gibi bir taslak bu" dedi.
     Çeşitli programlara katılmak üzere Osmaniyeye gelen Yerlikaya, AK Parti il teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, güreşi daha iyi yerlere getirebilmeyi amaçladıklarını söyledi. Ata sporu güreşin herhangi bir spor olmadığını ifade eden Yerlikaya, bu bilinçle yollarına devam ettiklerini belirterek Avrupa Şampiyonasında Türkiyenin güreşte 2 altın, 1 gümüş, 4 bronz madalya aldığını hatırlattı.
     Yerlikaya, bir önceki Akdeniz Oyunlarında 7 altın madalya alındığını, Mersinde yapılacak 17. Akdeniz Oyunlarında ise daha çok altın madalya almayı hedeflediklerini dile getirerek şöyle konuştu:
     "Güreşe gönül veren herkese destek olacağız. Güreşe gönlü, kalbi, desteği bulunan herkesi biz Ankarada oturduğumuz yerde beklemiyor, bizatihi kendimiz oralara gidiyoruz. Güreşe ve güreşçiye nasıl destek olunabilir, nasıl katkı sağlanabilirin peşine gidiyoruz. Çünkü hem kutsal emanet hem de başbakanımızın bize vermiş olduğu bu güreş emanetine layık olmak da bizim görevimiz, borcumuz. Çalışıyoruz, imkanları artırdık. Malzeme diye bir problem yaşamıyoruz. Türkiyede güreş kulübü olup da malzeme yollamadığımız bir tane kulüp kalmadı şu 6 ay içinde. Hala da devam edeceğiz."
     Yerlikaya, güreşin 2020 Olimpiyatlarından çıkarılmasıyla ilgili soru üzerine de, bu çalışmayı Uluslararası Güreş Federasyonları Birliğinin (FILA) yaptığını vurgulayarak "Öyle bir hava estirildi ki sanki güreş bugün olimpiyatlardan çıkarılmış gibi. Güreş 2016 Rioda var zaten, yarışılacak. 2020de Acaba olsun mu olmasın mı- gibi bir taslak bu" dedi.
     Bu konuda çalışmalar yaptıklarını, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Roggeye mektup gönderdiğini anlatan Yerlikaya, Yunanistanda ilk kez olimpiyat yapıldığında beş branştan birinin güreş olduğunu belirterek şunları kaydetti:
     "Başlangıcın branşı. Hadi ileri gidelim o günkü figürlere bakın, herhangi bir figür yok sadece güreş figürü var. Ben önem ve ehemmiyetini anlatmak için bunu da yazdım yolladım. Bu arada Başbakanımız, Jacques Rogge ile görüştü. Spor Bakanımızı Roggeye yolladı. Ülke olarak biz devletin bütün kademelerinde gerekli çalışmayı yapıyoruz ama asıl hedef FILAnın yapacağı çalışma. Ben tahmin ediyorum ki Ölümü gösterip, sıtmaya razı edeceklermiş gibi birkaç ufak talepleri olacak ve bu geçip gidecek. Bir daha da bu tartışma Türkiyede ve dünyada olmayacak kanaatindeyim. Güreş nasıl ki bugüne kadar vardı, bundan sonra da olmalı."
    
     Muhabir: Tuğba Temir/Mutlu Bozdağ/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER