Güneydoğulu kadınlara rol model olacak

Güneydoğulu kadınlara rol model olacak -Türkiyenin farklı kentlerinde yaklaşık 20 yıl kaymakamlık yaptıktan sonra Şanlıurfada vali yardımcılığına atanan Aylin Kırcı Duman, kadınların sosyal statülerini artırıcı projeleri hayata


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Türkiyenin farklı kentlerinde yaklaşık 20 yıl boyunca kaymakamlık yaptıktan sonra Şanlıurfada vali yardımcılığına atanan Aylin Kırcı Duman, Güneydoğulu kadınlara rol model olacak.
     Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek kadın vali yardımcısı olan Duman, GAP ile sosyoekonomik alanda değişim ve dönüşüm sürecinin yaşandığı kentte kadınların sosyal statülerini artırıcı projeleri hayata geçirmeyi planlıyor.
     Evli ve 2 çocuk annesi Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin farklı kentlerinde yaklaşık 20 yıl kaymakamlık yaptığını söyledi.
     Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine bir süre önce başladığını ifade eden Duman, bölgedeki kadınların istihdamı ve sorunlarıyla daha fazla ilgilenmek ve iyi bir rol model olmak için görevlendirildiğini ifade etti.
     Kentte özellikle kadın sivil toplum kuruluşlarına ve kadınlara destek vermeye çalışacağını vurgulayan Duman, Devletin şefkatli yüzünü kadınlara daha yakından hissettirmeye çalışacağım dedi.
     Kadınlara kamu hizmetlerinin ulaşabilmesinde aracı rol üstleneceğine işaret eden Duman, Türkiyenin pek çok bölgesinde kaymakam olarak görev yaptım. Burada da görev yapmaktan onur duyuyorum. Kadınlarımıza yönelik çalışmaları koordine etmeye çalışacağım. İyi bir örnek olacağıma inanıyorum diye konuştu.
    
     -Kadın bakış açısı
    
     Bölgenin, Türkiyenin diğer kentlerinden pek farklı olmadığını ifade eden Duman, yalnızca kadınlarla daha fazla ilgilenilmesi ve kendilerini geliştirmelerine fırsat verilmesi gerektiğini söyledi.
     Son yıllarda bölgede kadınlara yönelik pek çok programın özellikle GAP Eylem Planı kapsamında hayata geçirildiğini vurgulayan Duman, şöyle konuştu:
     Kendi isteğimle buraya geldim ve Güneydoğuda hizmet vermek arzusundayım. İlk defa bir kadın vali yardımcısı görev yapacak. İldeki koordinasyonu kadın bakış açısıyla yürütmeye çalışacağım. Eşim, Gaziantepli olduğundan bölgeyi çok iyi tanıyorum. Büyükşehir tecrübesi edinmek istedim. Elbette kendi tecrübelerimi de buradaki hizmetlerime yansıtmak istiyorum. İyi bir örnek olabilirsek ne mutlu bize.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Güneydoğulu kadınlara rol model olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER