Güneydoğudaki barajlar yağışa doydu

Güneydoğudaki barajlar yağışa doydu -Bölgede aşırı yağışlar nedeniyle bazı barajlardan su tahliyesi yapılıyor


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnakta aşırı yağışlarla meydana gelen yüksek akımlar sonucu bazı barajlarda su tahliye işlemi yapılıyor.
     Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak sınırları içinde inşa edilerek işletmeye açılan barajlardan, aralık ayında gelen yüksek akımlar nedeniyle baraj işletme programları çerçevesinde zorunlu ve kontrollü olarak su tahliyesi gerektiği bildirildi.
     Bu kapsamda, bölgedeki baraj havzalarına düşen yağışın yoğunluğu ve gelen yüksek akımlara bağlı olarak 19 Aralık 2012 günü saat 22.00de Dicle Barajından saniyede 60 metreküp ve Devegeçidi Barajından saniyede 20 metreküp debi ile kontrollü bir şekilde tahliye işlemine başlandığı kaydedilen açıklamada, yağışlara ve barajlara gelen akımlara bağlı olarak gerektiği hallerde tahliye işleminin başka barajlardan da yapılacağı kaydedildi.
     Yağışların kesilmesi veya enerji üretimi ile istenen baraj işletme programına uygun seviyeye ulaşması halinde tahliye işlemine son verileceği aktarılan açıklamada, Yapılacak tahliye işlemi esnasında muhtemel can ve mal kayının önlenmesi ve geçmiş yıllara yaşanan sorunların tekrar yaşanmaması için vatandaşlarımızın konuya gerekli hassasiyeti göstermesi rica olunur denildi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Güneydoğudaki barajlar yağışa doydu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER