Gümüşhane Valisi Mayda: Çiftçilerimiz artık kavak

Gümüşhane Valisi Mayda: Çiftçilerimiz artık kavak veya söğüt fidanı yerine, ceviz fidanı dikerek il ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaklar


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, çiftçilerin artık kavak veya söğüt fidanı yerine, ceviz fidanı dikerek il ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaklarını bildirdi.
     Vali Mayda, yaptığı yazılı açıklamada, cevizin Gümüşhane için stratejik bir ürün olduğunu belirterek, Türkiyenin ceviz yetiştiriciliğinde dünya ülkeleri arasında üst sıralarda yer aldığını ifade etti.
     Çiftçilerin artık kavak veya söğüt fidanı yerine, ceviz fidanı dikerek il ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaklarını vurgulayan Vali Mayda, şunları kaydetti:
     Yaptığımız çalışmalarda elde edilen standart çeşitlerle, ceviz fidanı üretim miktarının artması sevindiricidir. İlimizde kaliteli iç cevize talep oldukça yoğundur. İlde pestil ve köme sektörünün ana hammaddesini karşılamak üzere gelecekte hammadde açısından sıkıntı çekilmemesi için ceviz fidanı dikilmesi teşvik edilmektedir. Ülke genelinde Orman Bakanlığımızın başlattığı Ceviz Ormanları Projesine Gümüşhane, pilot il olarak alınmıştır. Orman Bölge Müdürlüğümüz bu plan çerçevesinde Gümüşhanedeki orman alanlarını ceviz fidanı ile donatmaktadır. Orman İşletme Müdürlüğümüz yaşlı kavak ve söğüt ağaçlarını keserek, bahçesine ceviz dikmek isteyen çiftçilerimize fidan temini açısından yardımcı olacak.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Valisi Mayda: Çiftçilerimiz artık kavak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER