Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Günaydın:

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Günaydın: Kurulduğu yıldan beri yeni üniversiteler arasında en yüksek bütçeyi alan üniversitemiz, 2013 yılı bütçesinde de ilk sırada yer aldı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kurulduğu yıldan beri yeni kurulan üniversiteler arasında en yüksek bütçeyi alan üniversitenin, 2013 yılı bütçesinde de ilk sırada yer aldığını bildirdi.
     Prof. Dr. Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane Üniversitesinin 2013 yılı bütçesinin, bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında büyüyerek 67 milyon 551 bin liraya ulaştığını belirterek, ödeneğin 23 milyon 500 bin lirasının yatırım harcamalarına ayrıldığını ifade etti.
     Üniversitenin 2008 yılında kurulduğunu, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da büyümeye devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Günaydın, şöyle devam etti:
     Gerek fiziki, gerek eğitim öğretim kalitesi ve gerekse öğrenci sayısı bakımından sürekli büyüyen ve gelişen bir üniversite yapısını oluşturduk. 2008 yılında hep büyüme ve gelişme hedefi ile yola koyulduk. Bu nedenle Gümüşhane Üniversitesi olarak en yüksek performansla çalıştık. Bu çalışmamızın karşılığı devletimizin kurumlarımıza vermiş olduğu bütçe payı ile somutlaşmıştır. Çünkü kurumların bütçeleri belirlenirken temel esaslardan biri de bir önceki yılda gerçekleştirilen performanslarıdır.
     Prof. Dr. Günaydın, bugüne kadar etkin, şeffaf ve verimli bir çalışma disiplini ile devletin kaynaklarını heba etmeden, ülkenin en önemli eğitim kurumlarından birini oluşturma gayretinde olduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     İstikrarlı bir büyüme hedefini tutturarak kuşkusuz bu uğurda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü kurulduğumuz 2008 yılından bu yana gösterdiğimiz sürekli gelişen ve büyüyen yapı bunun açık bir kanıtıdır. Kurulduğu yıldan beri yeni üniversiteler arasında en yüksek bütçeyi alan üniversitemiz, 2013 yılı bütçesinde de ilk sırada yer aldı. Bize bu imkanları sağlayan hükümetimize çok teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER