Gümüşhane Üniversitesinde mezuniyet töreni

Gümüşhane Üniversitesinde mezuniyet töreni -Vali Mayda: Öğrencilerimiz Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yorulmadan çalışacaklar


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) 4. kuruluş yıldönümü ve 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.
     Üniversite kampüsünde düzenlenen törene, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, ilçe belediye başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
     Vali Mayda, törende yaptığı konuşmada, Gümüşhane Üniversitesinin genç bir üniversite olduğunu belirterek, 4 yıllık bir üniversite olmasına rağmen ülkedeki sıralamada ileri bir düzeydeyiz. Öğrencilerimiz Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yorulmadan çalışacaklar. Öğrencilerimizin hepsi Gümüşhanelidir ve Gümüşhaneyi en güzel şekilde temsil edecekler dedi.
     Mezun olan öğrencilerin Gümüşhane ile bağlarını koparmayacağını da ifade eden Mayda, Gümüşhane Üniversitesi kimliğini, vasfını iyi bir şekilde temsil edecekler ve inşallah okulu bitirirken gösterdikleri başarılarını iş dünyasına atılarak, görevlerinde de gösterecekler diye konuştu.
     Rektör Günaydın ise eğitimin hayat boyu devam ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Geleceğiniz için sürekli öğrenen bireyler olmayı ilke edinmelisiniz ve kendinizi her alanda sürekli geliştirme gayreti içinde olmalısınız. Hayatınızda bir kapı kapanırken alacağınız diplomalar, sizlere yeni bir kapı aralayacak. Bu gün alacağınız diploma hayatınız için önemli bir araçtır. Başarıya giden yolda diplomanızın yararını göreceksiniz. Ancak, başarıya ulaşmanızda diplomanızdan daha çok yararını göreceğiniz şeylerin üniversitede aldığınız eğitim, formasyon, edindiğiniz değerler, hoşgörü ve daha da önemlisi özgüven olduğunu unutmayınız.
     Konuşmaların ardından okul birincisi olan Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi Zeynep Akbulut, mezuniyet kütüğüne plaka çaktı.
     Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende, okulu başarıyla tamamlayan bin 188 öğrenciye diplomaları ve dereceyle bitiren öğrencilere hediyeler verildi.
     Tören, öğrencilerin yemin ederek keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir : Osman Yetim / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gümüşhane Üniversitesinde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER