Gümüşhane Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Bostancı,

Gümüşhane Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Bostancı, kentin tarihi, doğal ve kültürel özelliklerinin yer aldığı 2 bin 500 adet yap boz hazırlattı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Bostancı, kentin tarihi, doğal ve kültürel özelliklerinin yer aldığı fotoğrafları kullanarak, 2 bin 500 adet yap boz hazırlattı.
     Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin tanıtımı için Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi birçok kentte, "Gümüşhane Tanıtım Günleri" düzenlendiğini belirterek, "Tanıtım faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla çalışma yürüttük. Çalışma neticesinde ilimizin tarihi, doğal ve kültürel değerlerini ortaya çıkartmaya karar verdik" dedi.
     Kentin tarihi ve kültürel değerleri ile doğasını ön plana çıkaran 29 fotoğraf belirlediklerini ifade eden Bostancı, şunları kaydetti:
     "Bu fotoğrafları bir araya getirerek, 2 bin 500 adet yap boz hazırlattık. Gümüşhane konakları, kuşburnu, elma, Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, pestil, köme, yöresel kıyafetlerin yer aldığı yap bozları tanıtım amacıyla çeşitli yerlere dağıttık. Amacımız, özellikle Gümüşhaneli olup da başka yerlerde doğup, büyüyen çocuklara baba ocağını tanıtmak."
     Bostancı, 400 adet yap bozu ise okullarda dağıtacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Bostancı, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER