Gümüşhanedeki trafik kazası davasında karar

Gümüşhanedeki trafik kazası davasında karar -Otomobili ile çarptığı araçtaki 2 kişinin ölümüne, 1 kişinin yaralanmasına yol açtığı iddiasıyla yargılanan sürücü, 218 bin 800 lira adli para cezasına çarptırıldı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede, otomobili ile çarptığı araçtaki 2 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına yol açtığı iddiasıyla yargılanan sürücü, 218 bin 800 lira adli para cezasına çarptırdı.
     Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bir süre önce açıklanan gerekçeli kararında, 27 Ağustos 2011 tarihinde, Yücel Akyüz yönetimindeki 61 EA 891 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Neşet Kaya yönetimindeki 34 KL 755 plakalı otomobilin Gümüşhane-Bayburt kara yolu Yeniköy mevkisindeki virajda çarpıştığı anlatıldı.
     Kazada, sürücü Yücel Akyüz ile aynı araçtaki Abdullatif Akyüzün öldüğü, Ünal Akyüzün yaralandığı belirtilen gerekçeli kararda, olayda Kayanın viraja kontrolsüz girdiği için asli kusurlu olduğu belirtildi.
     Bu nedenle Kayanın önce taksirle 2 kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olma suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, daha sonra sanığın bu cezasını duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 7 yıl 6 ay hapse indirdi.
     Kayanın ekonomik durumu ve suçun işleniş özelliklerini dikkate alan heyet, sanığa verilen hapis cezasını seçenek yaptırımları göz önünde bulundurarak takdiren 2 bin 735 gün adli para cezasına çevirdi.
     Buna göre günlüğü 80 liradan 218 bin 800 lira adli para cezasına çarptırılan Kayadan ayrıca, bin 346 lira da mahkeme masrafı alınması kararlaştırıldı.
     Sanığın ehliyetine de 3 yıl süreyle el konuldu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gümüşhanedeki trafik kazası davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER