Gümüşhanede konut fiyatına arsa üretiliyor

Gümüşhanede konut fiyatına arsa üretiliyor -Belediye Başkanı Canlı: Bizim kaya kırarak ürettiğimiz arsaya ödediğimiz bedel karşılığında düz ovada 2-3 katlı konutlar üretiliyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Bizim kaya kırarak ürettiğimiz arsaya ödediğimiz bedel karşılığında düz ovada 2-3 katlı konutlar üretiliyor dedi.
     Canlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhanede çarpık yapılaşma sonrası Harşit Çayı kenarındaki elma bahçelerinin betonlaştığını belirtti.
     Gümüşhanede arazi yapısının çok engebeli olduğunu ifade eden Canlı, Bahçelere konut yapıldı, bir bakıma bahçeler elden gitti. Gümüşhanede arsa üretmek için kayaların kırılması gerek. Ama kayaları kırmak o kadar kolay değil. Bir kayayı kırmak için çok büyük bedelle karşı karşıya kalıyoruz. Bunun zorluklarını yaşıyoruz. Bizim kaya kırarak ürettiğimiz arsaya ödediğimiz bedel karşılığında düz ovada 2-3 katlı konutlar üretiliyor. Bu karayolu için de geçerli. Düz ovada karayolu yapmak ile Karadenizde yapmak arasında 3-4 kat maliyet farkı var diye konuştu.
     Belediyenin 120 konutluk projesi olduğunu, bunun için ihaleyi yaptıklarını kaydeden Canlı, Yüklenici firma kayaları kırmayı sürdürüyor. Kaya içerisinde 120 konut üretip halka teslim etmek istiyoruz. Zor ama başarılınca da mutlu olacağız dedi.
     Gümüşhanede kayaları keserek arsa üreten firma yetkilisi Erkut Tüfekçi ise Gümüşhanede arsa üretmenin çok zor olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Ateşleme ya da makine ile kırma yöntemini bu kayalarda uygulayamıyoruz. Firma olarak Gümüşhanede arsa üretilecek kayayı önce üstten sondajla deliyoruz. Tekrarında yataydan ve diğer yataydan deliyoruz. Sondaj ile açılan üç deliği çelik halatlarla birleştiriyoruz. Uzaktan kumandalı makine ile kayaları kesmeye başlıyoruz. Ama yine de çok zor. 500 metrekarelik bir kayalık alanı 15 gün içerisinde ancak kesebiliyoruz. Öyle ki Gümüşhane kayalarında çok maden karışımı var. Bu nedenle kesiminde zorlanıyoruz.
     Muğla, Afyonkarahisar ve Orduda da aynı çalışmayı yaptıklarını ifade eden Tüfekçi, Karadeniz Bölgesinde çok zorlanıyoruz. Çok sert bir kaya yapısı var. Ayrıca bu bölgede zamanla da yarışıyoruz. İnşaat sezonu çok kısa. Gümüşhanede ise bu daha da kısa. O nedenle gece gündüz çalışmak zorunda kalıyoruz. Kaya ile mücadelemiz diğer bölgelere göre daha fazla oluyor diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede konut fiyatına arsa üretiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER