Gümüşhanede arıtma sistemi kurulması

Gümüşhanede arıtma sistemi kurulması -Belediye Başkanı Canlı: Yapımına başlanılan atık su arıtma tesisi ve ek kolektör hattı ile ilin göz bebeği olan Harşit Çayı temiz bir yapıya kavuşacak


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yapımına başlanılan atık su arıtma sistemi ve ek kolektör hattı ile ilin göz bebeği olan Harşit Çayının temiz bir yapıya kavuşacağını söyledi.
     Canlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atık su arıtma sisteminin kurulmasının, Belediye Başkanlığı süresince hayal ettiği bir yatırım olduğunu belirterek,Harşit Çayını yeniden, yıllar önce yaz aylarında çocukların serinlemek için girdiği, vatandaşların gönül rahatlığı ile balık avladığı bir akarsu haline dönüştürmek istediğini ifade etti.
     Bağlarbaşı Mahallesinden başlayacak ve Hacıemin Mahallesinde kurulacak arıtma sisteminde sona erecek yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda ve ilin tüm atık sularını içine alacak ek kolektör hattı ile arıtma sistemine bağlanacak kanalizasyonların burada arıtıldıktan sonra Harşit Çayına verileceğini kaydeden Canlı, şunları söyledi:
     Atık su arıtma tesisi ve ek kolektör hattının ihalesini 7 milyon 21 bin liraya gerçekleştirdik. Projemiz 500 günde tamamlanacak. Öncelikle ihaleyi alan yüklenici firma Hacıemin Mahallesinde atık su arıtma tesisini kurma çalışmalarını başlatmış bulunmaktadır. Yapımına başlanılan atık su arıtma tesisi ve ek kolektör hattı ile ilin göz bebeği olan Harşit Çayı temiz bir yapıya kavuşacak. Yıllarca vatandaşlarımızın da hayal ettiği sistem hayata geçmiş olacak. Zira arıtma tesisinin yapılması şehrimiz ve çevremiz için büyük önem taşımaktadır. Hayırlı olsun.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede arıtma sistemi kurulması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER