Gümüşhacıköyde Gümüş Garip Hafız Kuran Kursu

Gümüşhacıköyde Gümüş Garip Hafız Kuran Kursu ve Pansiyonunun temeli atıldı


AMASYA (A.A) - Gümüşhacıköy ilçesinde Gümüş Garip Hafız Kuran Kursu ve Pansiyonunun temeli atıldı.
     Geçen yıl eğitim öğretime açılan Haliliye Medresesi Garip Hafız Kuran Kursu öğrencilerine tarihi Haliliye Medresesinin yetersiz kalması ve fiziki şartların yetersizliği nedeni ile 60 kişi kapasiteli Kuran Kursu ve 2 adet lojman İnşaatının temeli dualar eşliğinde atıldı.
     Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü Muharrem Gül Gümüş Garip Hafız Kuran Kursu ve pansiyonu ile ilgili verdiği bilgide, mülkiyeti Amasya İl Özel İdare Müdürlüğüne ait olan 2000 metrekare arsanın 20 yıllığına İl Genel Meclis üyelerinin kararı ile Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edildiğini söyledi.
     Gül, Garip Hafız Kuran Kursu ve Pansiyon inşaatının 453 metrekare oturum ve 1630 metrekare inşaat alanına sahip olacağını, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçeceğini kaydetti.
     Amasya Valisi Abdil Celil Öz, açılışta yaptığı konuşmada, Dedelerimizden kalan böyle güzel miraslara sahip çıkan ve bu günlere gelmesini sağlayan mirasımıza sahip çıkan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün temelini atacağımız bu güzel kuran kursumuzda nice garip hafızlar yetişmesini umut ederek hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum dedi.
     Temel atma törenine Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, Gümüşhacıköy Kaymakamı Serdar Kartal ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Murat Demirci
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gümüşhacıköyde Gümüş Garip Hafız Kuran Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER