Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Yücel: 6335 sayılı kanun, Türk Ticaret Kanununun hedeflerinde zafiyet oluşturmuyor


İZMİR (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, Türk Ticaret Kanununda son yapılan değişikliklerin Türk Ticaret Kanununun hedeflerinde zafiyet oluşturmadığını söyledi.
     İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından, İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Ticaret Sicil İşlemleri (MERSİS Projesi) konulu seminerin açılışında konuşan Yücel, yeni Türk Ticaret Kanununun (TTK) hedeflerine ulaşmada en önemli paydaşlarının serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin olduğunu belirtti.
     Türkiyedeki şirketlerin ortalama ömrünün ülkeye yakışmayan şekilde 13-14 yıl olduğunu, bu durumun şirketler hukukuna yerleşmiş virüslerden kaynaklandığını ifade eden Yücel, şöyle konuştu:
     Türk Ticaret Kanununda bu virüslere karşı tedbirler var. Biz bu hedeflerden vazgeçmeden kanunun Türkiyeye uyumunu sağlamak amacıyla 6335 sayılı kanunu (Türk Ticaret Kanunu ile Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun) çalıştık. Bu kanun devrimdir, onun hayata geçmesi için bir takım uyumlaştırmalar yapılmalı dedi herkes. Biz de bunu değerlendirdik. Borçlanma yasağı, şeffaflık, internet sayfası, bağımsız denetim tartışıldı. Birileri de eksik, yanlış bilgilerle tetikledi kamuoyunu. Bu başlıklarda değişiklik taslağı hazırladık, amaç Türkiyenin önünü açmaktı. 6335 sayılı kanun, Türk Ticaret Kanununun hedeflerinde zafiyet oluşturmuyor.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER