Gümrük müşavirleri, Boluda toplandı

Gümrük müşavirleri, Boluda toplandı -İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneğince düzenlenen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gümrük Müşavirleri Dernekleri İkinci Ortak Toplantısı Abantta yapıldı -Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı


BOLU (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız 2011 yılında toplam 3 milyon 200 bin ithalat beyannamesi, 2 milyon 300 bin civarında da ihracat beyannamesi oldu. Bunun yüzde 90ına yakınını gümrük müşavirleri gerçekleştirdi dedi.
     İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneğince Abantta düzenlenen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Gümrük Müşavirleri Dernekleri İkinci Ortak Toplantısına katılan Altunyaldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak, yasal ticaretin en kolay yapıldığı bir anlayış içerisinde olduklarını bildirdi.
     Türkiyede ithalat ve ihracatın yüzde 90ının gümrük müşavirleri vasıtasıyla yapıldığına dikkati çeken Altunyaldız, 2011 yılında toplam 3 milyon 200 bin ithalat beyannamesi, 2 milyon 300 bin civarında da ihracat beyannamesi oldu. Bunun yüzde 90ına yakınını gümrük müşavirleri gerçekleştirdi diye konuştu.
     Altunyaldız, bu kesimin ticaret işlemleri açısından önemli olduğunu anlatarak, O zaman bunlarla birlikte bu işlemlerin basitleştirilmesi, ticaret erbabının yükünün azaltılması, maliyetlerin aşağı çekilmesi, işlemlerin hızlandırılması ve bunun ötesinde de mutlaka ve mutlaka yasalara en uygun ve yasalar çerçevesinde kalınarak, etik kurallara uygun çalışarak, herkesin ortak bir çalışma içerisinde çalışmasını temin etmek amacıyla sorunlarımızı paylaşıyoruz ifadelerini kullandı.
     Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak 6 ayda bir, gümrük müşavirleri ile bir araya geldiklerini anlatan Altunyaldız, buradaki amacın, Türkiyenin hedeflerine uygun bir anlayış içerisinde işlemlerin basitleştirilerek şeffaflaşıp takip edilebilir olmasının hedeflendiğini bildirdi.
    
     -Ticarette etik değerler
    
     İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Turhan Gündüz de gümrük kanununa göre kurulmuş 5 derneğin katıldığını toplantının ana konusunun, ticarette etik değerler olduğunu vurgulayarak, Dünyamızda artık yükselen değer etik değerler ve etik kazanç. Dış ticaretin en önemli paydaşı olan ve gümrük idarelerininde en yakın çalışma, çözüm ortağı olan gümrük müşavirleri, dış ticaretteki rolünün bilincindedir dedi.
     Gündüz, bugün ithalatın yüzde 91i, ihracatın da yüzde 86sının gümrük müşavirleri tarafından beyan ve takip edildiğini ifade ederek, dış ticaretin yatırım teşvik gibi birçok konusu ve uluslararası ticaret anlaşmaları gibi alanlarda görüş oluşturarak bunları yorumlayıp uyguladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gümrük müşavirleri, Boluda toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER