GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu:

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu: -Bundan sonra teknoloji üreten, teknoloji satan konumuna ulaşmak için çalışma yapmalıyız


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Bundan sonra teknoloji üreten, teknoloji satan konumuna ulaşmak için çalışma yapmalıyız dedi.
     Konukoğlu, GSO ekim ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Gaziantep sanayisinin gelişimini ve eğitim sorunlarını değerlendirdi.
     Gaziantepin bundan sonra teknoloji üretmesi gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Ara mamulden çok bizi finale götüren şey, aynı zamanda teknoloji üretebileceğimiz makine sektörünün mutlaka ve mutlaka Gaziantepte payının artırılmasıdır. Aksi takdirde önümüzdeki dönem içerisinde hedeflediğimiz ihracat rakamlarından geriye düşebiliriz. Bundan sonra teknoloji üreten, teknoloji satan konumuna ulaşmak için çalışma yapmalıyız.
     Sanayicilere müjde de veren Konukoğlu, Gaziantep ve bölge sanayisinin İskenderun Limanına daha kısa mesafeden ulaşımının sağlanması amacıyla planlanan Hassa-Dörtyol Tünel Projesi kapsamında yapılacak karayoluna Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından onay verildiği belirtti.
    
     -Hassa-Dörtyol Tünel Projesi-
    
     Konukoğlu, ortak aklın fikri olarak tanımladığı projeye ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
     Gerek sayın Bakanımızın gerek sayın Başbakanımızın verdiği olur neticesinde, Hassa-Dörtyol Tüneli karayolu ağına alındı. Bütçesi ayrılacak, tünel açılma çalışmaları başlatılacak. Gaziantep ile Kilis arasındaki yolu da tamamlatıp özlediğimiz denize ulaşırız. Yalnızca Gaziantep için değil, bütün Doğu Anadolu Bölgesi ve Trabzondan başlamak üzere aşağı doğru bütün şehirlerin Akdenize ulaşımı daha kısa olacak.
     Gaziantep ihracatının eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21 artışla 513 milyon 672 bin dolara ulaştığını hatırlatan Konukoğlu, eylül dönemi ihracatında Ankarayı geçtiklerini ve en fazla ihracat yapan iller arasında 5. sıraya yükseldiklerini hatırlattı.
     Ocak-Eylül döneminde en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında yer alan İstanbulun ihracatının yüzde 3, İzmirin yüzde 6, Ankaranın yüzde 13 artmasına karşın Kocaelinin ihracatının yüzde 1 ve Bursanın yüzde 7 düştüğünü aktaran Konukoğlu, Gaziantep ihracatı ise yüzde 20 arttı. İhracat yaptığımız ülke sayısı 172ye çıktı ifadelerini kullandı.
     Konukoğlu, kentte bildirge veren iş yeri sayısının 2012 yılı ocak-temmuz döneminde geçen yıla göre yüzde 14 arttığını ve aynı dönemde sigortalı sayısının yüzde 21 artarak 210 bin 319 kişiye ulaştığını kaydetti.
     Konukoğlu, Gaziantep sanayisinin büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:
     Toplam sanayi elektrik tüketimi 2011 yılının eylül ayına göre yüzde 20 arttı. Geçen yılın ocak-eylül dönemi ortalaması 260 milyon, bu yıl ise 320 milyon kilovat saattir. Bu açık ve net Gaziantepte sanayinin geçen yıldan bu yıla yüzde 20 büyüdüğünü gösteriyor. Türkiyede yüzde 3,6 büyüme hesaplanırken, Gaziantep yüzde 20 büyüdü. İnşallah büyümemiz aksamadan önümüzdeki dönemlerde de devam edecek.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER