Gözde turizm merkezi Marmaris, kışın bir

Gözde turizm merkezi Marmaris, kışın bir başka güzel -Doğal güzellikleri dolayısıyla özellikle yaz aylarında yoğun olarak turist çeken Güney Egenin gözde turizm merkezi Marmaris, kış aylarında da güzelliklerini cömertçe sergiliyor


MUĞLA (A.A) - Levent Kişi - Doğal güzellikleri dolayısıyla özellikle yaz aylarında yoğun olarak turist çeken Güney Egenin gözde turizm merkezi Marmaris, kış aylarında da güzelliklerini cömertçe sergiliyor.
     Yılda 1,5 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği Marmaris, kış mevsiminde de ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Yüz ölçümünün büyük kısmını milli park alanı oluşturan ilçe, doğal güzellikleri ve içerisinde barındırdığı farklı türlerdeki canlı çeşitleriyle dikkati çekiyor.
     Marmaris Milli Park Müdürü Fikret Çatalkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmarisin bugüne kadar çok iyi korunan doğası nedeniyle turistlerin tercih nedeni olduğunu söyledi.
     İlçenin en önemli varlığının milli parkı olduğunu belirten Çatalkaya, özellikle sığla ağaçlarıyla kaplı Günnücek Parkının mutlaka görülmesi gereken yerler arasında olduğunu kaydetti. Dünyada az sayıda bulunan sığla ağaçlarının parka farklı bir atmosfer kazandırdığını ifade eden Çatalkaya, bu endemik türün tanıtılması için Günnüceke Sığla Tanıtım ve Eğitim Merkezi kuracaklarını bildirdi.
     Marmaris Milli Parkının 33 bin 608 hektarlık bir alanı kapsadığını anlatan Fikret Çatalkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Marmaris Milli Parkı, Ekincik Koyundan başlayarak Balan Dağına kadar uzanan geniş bir alana sahip. Bu alanın 27 bin hektarı ormanlarla kaplı. Marmaris Milli Parkında 213ü böcek, 35i balık, 21i memeli, 290ı sürüngen, 112si kuş, 7si de hem denizde hem karada yaşayanlar olmak üzere toplam 678 canlı türü bulunuyor. Bunlardan 4ü nesli tükenmekte olduğu için tüm dünyada koruma altına alınan vaşak, karakulak, çizgili sırtlan ve ayı. Marmaris Milli Parkında belirlenen 514 bitki türünden de 54ü endemik, 9u yöresel endemik, 74ü nadir, 5i ise nesli tehlike altında olanlar kategorisinde bulunuyor.
     Çatalkaya, milli parkın 3 bin 678 hektarının ise deniz alanının içinde yer aldığını kaydetti.
    
     -Turizm çeşitledirilerek, sezon uzatılmalı-
    
     Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ ise Marmarisin sahip olduğu doğal güzellikler ve uygun iklimine rağmen, turizmden hak ettiği oranda pay alamadığını vurguladı.
     Turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğine işaret eden Özbozdağ, Bütün çalışmalarınızı deniz, kum ve güneş üzerine oturtursanız, turizm sezonu mayısın ortalarında başlar, eylülün sonunda biter. Ancak 5 aylık bir turizm yaparsınız dedi.
     Bölgesel olarak başkalarında olmayan değerlerimizi sosyal altyapılarını hazırlayarak ön plana çıkarmalıyız diyen Özbozdağ, İnsan faktörünü göz önüne alarak hazırlıklar yapmalıyız. Bu hazırlıklar sonucunda sağlık, spor, doğa, kültür ve kongre turizmine yönelerek sezonu en az 8 aya uzatabiliriz. Marmarisin yapısı buna müsait. Yeter ki biz alternatif turizm kollarının sosyal altyapılarını hazırlayalım diye konuştu.
     Marmarisin turizm bölgeleri içinde en iyi fiziksel altyapıya sahip yer olduğunu dile getiren Özbozdağ, yağmur da yağsa, fırtına da olsa ilçenin altyapısının buna hazır olduğunu söyledi.
     Bu arada, Marmaris Turizm Birliğinin turizmi çeşitlendirerek sezonu uzatmak amacıyla Gökova ve Marmaris bölgesinde bulunan köylerin tanıtımı için çalışma yaptığı bildirildi. Kırsal Turizm İçin 15 Özel Köy adı altında yapılan çalışmayla bölgenin doğal ve kültürel özelliklerinin tanıtılmasının amaçlandığı öğrenildi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gözde turizm merkezi Marmaris, kışın bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER