Görme engelli öğretmenin büyük azmi

Görme engelli öğretmenin büyük azmi -Öğrencisi olduğu okula öğretmen olarak dönen görme engelli Zuhal Akpınar, kendisi gibi engelli olan öğrencileri hayata hazırlıyor -Zuhal Akpınar: Mezun olduğum okulda benim gibi engelli öğre


İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Öğrencisi olduğu okula öğretmen olarak dönen görme engelli Zuhal Akpınar, kendisi gibi engelli olan öğrencileri hayata hazırlıyor.
     Zuhal Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan çok az olan görme yeteneğini çocuk yaşlarında tamamen kaybettiğini anlattı.
     İlk ve orta eğitimini Aşık Veysel Görme Engelliler Okulunda tamamlayan Akpınar, Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünü kazandığını dile getirdi.
     Üniversite eğitiminin ardından çeşitli okullarda 11 yıl boyunca görev yaptığını ifade eden Akpınar, öğrenciliği döneminde ulaşım ve eğitim materyalleri açısından zorluklar yaşadığını, bugün gelişen teknolojinin de etkisiyle bu zorlukların azaldığını kaydetti.
     Akpınar şöyle konuştu:
     Üniversite öğrencisiyken üç otobüs değiştirerek okula gidiyordum. O dönemde kendi başıma hareket etme yeteneğimi geliştirdim. İlkokul ve ortaokul için ders kitaplarımız vardı ama lise ve üniversitede bu konuda çok zorlandık. Ders kitaplarını ailemizden birine okutarak çalışabiliyorduk. Bugün bilgisayarlar sayesinde engellilerin işi daha kolaylaştı. O nedenle bugünkü çocuklar daha şanslı.
    
     -Benim gibi olanlara ders vermek güzel bir duygu-
    
     Meslek hayatının ilk yıllarını çeşitli okullarda geçiren Zuhal öğretmen, öğrencisi olduğu Aşık Veysel Görme Engelliler Okuluna öğretmen olarak dönmenin kendisi için büyük anlam taşıdığını vurguladı.
     Zuhal Akpınar, şöyle devam etti:
     Mezun olduğum okulda benim gibi engelli öğrencilere eğitim vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu çok güzel bir duygu. Benim gibi olanlara ders vermek, onlarla yaşadıklarımı paylaşmak... Tecrübelerimden onları faydalandırmak güzel bir duygu. Öğrencilere mutlaka tavsiyelerim oluyor. Öğrencilerimle ders dışında da sohbetlerde de konuşuyoruz. Onlara öğretmeye çalıştığım en önemli şey, aileden bağımsız, tek başına hareket edebilme yeteneği. En çok üzerinde durduğum konu bu. Ben bağımsız hareket etmenin rahatlığını yaşıyorum. Ellerine baston alıp, kısa mesafelerden başlayarak bu yeteneği geliştirmelerini istiyorum. Bu konu da aileleri de çocuklarına kendi başlarına hareket etme konusunda destek olması için ikna etmeye çalışıyorum.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Görme engelli öğretmenin büyük azmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER