Görme engelli 40 yıldır gönüllü müezzinlik

Görme engelli 40 yıldır gönüllü müezzinlik yapıyor -Mardinde Sultan Şeyhmus Camisinde yıllardır müezzinlik yapan görme engelli Bakış, tef eşliğinde söylediği Kürtçe kaside ve ilahilerle de insanları mest ediyor -Bakış: Benim küçü


MARDİN (A.A) - Abdulhalim Çelik - Mazıdağı ilçesinde bulunan Sultan Şeyhmus Camisinde 40 yıldır gönüllü müezzinlik yapan görme engelli Şeyhmus Bakış (65), tef eşliğinde söylediği Kürtçe kaside ve ilahilerle insanları mest ediyor.
     Sultan köyündeki Sultan Şeyhmus Camisinde yıllardır gönüllü müezzinlik yapan Bakış, AA muhabirine, 5 aylıkken geçirdiği kızamık hastalığı nedeniyle görme yeteneğini kaybettiğini belirtti.
     Zor günler geçirdiğini ama Allaha hep şükrettiğini ifade eden Bakış, gittiği her yerde, hiç kimseden bir karşılık beklemeden sadece Allah rızası için müezzinlik görevini üstlendiğini dile getirerek, Benim küçüklüğüm ve gençliğim alimlerle, imamlarla, büyük zatlarla ve İslam ile geçti. Bu sayede dini bilgi açısından çok şey öğrendim diye konuştu.
    
     -Tef çalarak geçimimi sağlıyorum-
    
     Şeyhmus Bakış, gözleri görmediği için diğer duyu organları ve hislerinin çok güçlendiğini vurgulayarak şunları söyledi:
     Ben birine dokunduğum ve sesini duyduğum zaman unutmazdım ama artık yaşlandım. Eskisi gibi değil. Kolumu güneşe doğru kaldırarak, saati aşağı yukarı 4-5 dakika farkla tahminen söyleyebiliyorum. Gerçi şimdi kolumda konuşan saat var. 4-5 cüzü ezbere biliyorum. Mevlit, ilahi okuyorum. Törenlere, festivallere gidiyorum. Yani 50 yıldan fazla tef çalıyorum. Eskiden çok fakirdik. Şimdi durumumuz biraz daha iyi. Tef çalarak hayatımı kazanıyorum, geçimimi sağlıyorum. Türkçe bilmediğim için Kürtçe ilahiler söylüyorum. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım.
     Bakış, terör ve Suriyede yaşanan olayların kendilerini de üzdüğünü, İslam coğrafyası ve Suriyede kardeşin kardeşi öldürdüğünü, kardeşler arasında bir an önce barışın sağlanması için dua ettiklerini kaydetti.
    
     -Cemaat tarafından çok seviliyor-
    
     Sultan Şeyhmus Cami İmamı Basri Ayan da camide 18 yıldan bu yana birlikte hizmet verdikleri Bakışa her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.
     Bakışın herkes tarafından tanındığını belirten Ayan, Bakış cemaat tarafından çok seviliyor. Cemaatin tepkisi çok olumlu. Müslüman insanlar yumuşak kalpli. Allah ondan razı olsun dedi.
     Diyarbakırda yaşayan Abdurrahman Aydın ise fırsat buldukça camiyi ziyaret ettiğini belirterek, Hacı Şeyhmusu 10 yıldır tanıyorum. İyi bir insan, ibadetini yapıyor. Müezzinlik yapıyor. Tef çalıyor, ilahi söylüyor. Çok temiz bir insan diye konuştu.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Görme engelli 40 yıldır gönüllü müezzinlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER