Görelede yapımı süren katı atık bertaraf

Görelede yapımı süren katı atık bertaraf tesisi -Görele Belediye Başkanı Melikoğlu: Ordu Bölge İdare Mahkemesine açılan dava sonuçlanıncaya kadar çalışmalar durdurulmalıdır


GİRESUN (A.A) - Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, ilçeye bağlı Çavuşlu beldesinde yapımı süren katı atık bertaraf tesisindeki çalışmaların, Ordu Bölge İdare Mahkemesine açılan dava sonuçlanıncaya kadar durdurulması gerektiğini söyledi.
     Melikoğlu, AK Parti Giresun İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, tesisin yapılacağı alanda ikinci Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu doğrultusunda çalışma yapılamayacağını savundu.
     Yapılan çalışmalarda kamu yararı gözetilmediğini öne süren Melikoğlu, Sayın Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksuyu, Giresun Katı-Sıvı Atık İçme Suyu Birliğini toplantıya çağırmaya ve mahkeme süreci tamamlanana kadar inşaat çalışmalarının durdurulmasıyla ilgili karar almaya çağırıyorum. Ordu Bölge İdare Mahkemesine açılan dava sonuçlanıncaya kadar çalışmalar durdurulmalıdır diye konuştu.
     Melikoğlu, son dönemde kendisinin Çavuşluya yapılacak tesis için alınan karara imza attığı ve bu kararın arkasında durmadığı yönünde kamuoyunda söylentiler olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ben attığım imzanın da söylediğimi sözün de arkasındayım. Valilik önünde düzenlenen mitingde yerini alan sayın CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, eğer samimiyse Giresun Belediyesi önündeki mitingde de yerini en ön safta alsın. Bundan sonra miting yapılacaksa bunun yeri Giresun Atatürk Meydanıdır. Ayrıca daha önce sayın Kerim Aksu tarafından seçim sözü olarak imar planından çıkarılan Giresun Organize Sanayi Bölgesinde tahsisi yapılmış, katı atık bertaraf alanı olarak kaydedilmiş 100 dönüm arazi için, ÇED raporu çalışmaları başlatılmalıdır.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Görelede yapımı süren katı atık bertaraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER