Görelede cami açılışı

Görelede cami açılışı


GİRESUN (A.A) - Görelede bir süre önce yapımı tamamlanan Kumyalı Mahallesi Hacı Mustafa Kuloğlu Şehitlik Camisi, düzenlenen törenle açıldı.
     Caminin bahçesinde düzenlenen törene Vali Dursun Ali Şahin, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nursi Çağlak, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Giresun Müftüsü Necati Akkuş, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, kendisinin en sevdiği hususlardan birinin de cami açılışları olduğunu, Giresuna atandığı günden bu yana dört kez cami açılışında bulunduğunu söyledi.
     Caminin kelime olarak toplayan, bir araya getiren anlamını taşıdığına değinen Şahin, Camiler, Müslümanları, inananları bir araya getiren rengi, dini, ırkı bir arada toplayan Allahın yeryüzündeki evidir. Herkes el birliğiyle, bir taşın altına elini sokarak böylesine güzel bir camiyi yaptırmışlardır. Böylesine önemli ve şehitliğin yanında bulunan bir camiyi ilçeye kazandırdıkları için herkesin yüzü gülüyor. Proje ve finans yönünden camiye katkısı olan herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Şahin, Mehmet Akif Ersoyun İstiklal Marşının Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli dizelerini okuyarak, Bu anlamda amacımız ülkemize sahip çıkıp, bayrağımızı dalgalandığı yerden indirmemek, ezan sesini de hiç dindirmemektir. Bir inanışa göre, ezan sesinin duyulmadığı yer, ölü toprağının serildiği yerdir. Kumyalı Mahallesi sakinleri, ilçe yöneticileri ve vatandaşları caminin yapılışına öncülük ederek, ilçeye bir cami daha kazandırmışlardır. Asıl önemli olanda budur. Ben hepsini kutluyorum diye konuştu.
     Görele Belediye Başkanı Melikoğlu ise, ilçenin en büyük mahallesine bir cami kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını, destek veren herkese teşekkür ettiğini belirtti.
     Tören, caminin yapımına emeği geçenlere teşekkür plaketi verilmesinin ardından sonra sona erdi.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Görelede cami açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER