Gönül Elçileri çocuklar için buluştu

Gönül Elçileri çocuklar için buluştu -Gönül Elçileri Projesinin ilk aşaması olan Koruyucu Aile tanıtım toplantısı Eskişehirde yapıldı -Vali Koçdemir: Eskişehir koruyucu aile konusunda Türkiye ortalamasının çok üstünde


ESKİŞEHİR (A.A) - Ülke genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri projesinin ilk aşaması olan Koruyucu Aile tanıtım toplantısı Eskişehirde yapıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya eşi Cennet Koçdemir ile katılan Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, yaptığı konuşmada, koruyucu aile konusunda devletin üzerine düşen kanuni düzenlemeleri yaptığını söyledi.
     Bu işin gönüllülük işi olduğuna dikkati çeken Koçdemir, Bazı kelimeler vardır başka dile çevrilemez. Gönül kelimesi de bunlardan biridir. Sadece bizde var. Bu yüzden bu isim çok güzel ve anlamlı dedi.
     Bir ömür değerlendirildiğinde geriye kalan şeylerin başında bu tür faaliyetlerin geldiğini ifade eden Koçdemir, şöyle konuştu:
     Bir insanın elini tutmak, o insanın başına gelebilecek olumsuz şeyleri azaltarak, olumlu şeyleri çoğaltmaya vesile olmaktan daha fazla yapılacak başka birşey yoktur. Eskişehir koruyucu aile konusunda Türkiye ortalamasının çok üstünde, tebrik ediyoruz. Başta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz olmak üzere, bu işte rol alan herkesi gönülden tebrik etmek lazım.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Basri Canbaz da çocukların korunmasına yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı. Yılda 30a yakın çocuğun evlatlık verildiğini kaydeden Canbaz,35 çocuğumuzda şu an koruyucu ailede. Hedefimiz koruyucu aile sayısını çoğaltmaktır. Gönül Elçiliği Projesine ilimizden 19 kişi müracaat yapmıştır. Buradaki herkesin gönül elçisi olmasını diliyorum. Bütün çocukların sıcak yuvalarda anne-baba, aile yanında büyümesini temenni ediyorum diye konuştu.
     Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin, İl müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, koruyucu ailelik konulu tanıtım filmleri ve sunumlar yapıldı.
     Programda, koruyucu ailelerden Yüksel Yaşarlar ve koruyucu ailede yetişen Ömer Koçinalide bu konuda yaşadıklarını aktardı.
    
     -Gönül Elçileri Projesi-
    
     Gönül Elçileri projesi, toplumumuzda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmeyi amaçlıyor.
     Projenin ilk aşaması olan Koruyucu Aile sonrasında Kaliteli Yaşam ve Kuşaklar Arası Uyum, Engelli Hizmetlerine Erişim, Aile ve Yoksulluk, Kadın ve Güçlenme aşamalarının gerçekleştirileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gönül Elçileri çocuklar için buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER